Ballet indtager Aalborg

08:09

Den Kongelige Ballet opfører berømt stykke i Aalborg

TV2 Nord har fulgt Den Kongelige Ballets indtog i Aalborg. Se med i Nordjylland Live, når vi sender direkte derfra

TV2 Nord har fulgt Den Kongelige Ballets indtog i Aalborg. Se med i Nordjylland Live, når vi sender direkte derfra

TV2 Nords Mogens Jørgensen og Michael Kragmann er klar til at sende direkte fra Aalborg Kongres- og Kulturcenter i aften

1 af 4

Den Kongelige Ballet indtager Aalborg med to af de største balletklassikere

Den Kongelige Ballet indtager syv jyske byer med to af de største balletklassikere og en tornado af danse-aktiviteter for både børn og voksne.

Tre lastbiler og en lang række busser transporterer 102 dansere, instruktører, teknikere og balletbørn fra Det Kongelige Teater til Aalborg. Hele 46 kongelige balletdansere og syv balletbørn danser to af ballethistoriens allerstørste klassikere eventyrfortællingen Sylfiden fra 1836 af August Bournonville og det halsbrækkende svære mesterværk Tema og variationer fra 1947 af George Balanchine.

Som noget helt nyt strækker balletten sig i år langt ud over scenekanten. Danserne inviterer bl.a. publikum til at se deres opvarmning på scenen over en kop dampende varm kaffe, mens Nikolaj Hübbe instruerer og fortæller.

Publikum bliver også selv budt op til dans, når Den Kongelige Ballet afholder Tangosalon. For de ordknappe er der mulighed for at lære kunsten at mime af karakterdanser Morten Eggert. Der vil desuden blive afholdt skoleworkshops, hvor eleverne på egen krop oplever ballettens magiske verden.

Flere nyheder fra TV2 Nord