Ballettens Messi og Ronaldo gæster igen Skagen til sommer

De største stjerner indenfor ballet skal igen optræde ved Den Tilsandede Kirke i Skagen til sommer.

For 13. år i træk vil en række internationale balletstjerner komme til Skagen for at danse foran Den Tilsandede Kirke.

Ballerinaer og solodansere fra to af verdens mest prestigefulde kompagnier, The Royal Ballet of London og Statsballetten i Berlin, giver sammen med danske operasangere og musikere forestilling i klitterne ved Skagen 15. juli.

Og igen vil der være fokus på ballet for både feinschmeckere og publikum, som aldrig før har oplevet ballet eller opera.

- Vi er selvfølgelig stolte, når både Dronningen, Statsministeren og den franske premierminister er blandt publikum, eller når vi tiltrækker gæster fra både Kina, Japan og andre fjerne egne alene på grund af vores kunstneriske kvalitet.

- Men vi er også stolte, når vi ser at der blandt publikum er mennesker, som aldrig før har oplevet ballet eller opera, som har fået lyst til at se, hvad det her er for noget – og som efterfølgende har fået lyst til mere og kommer igen år efter år. Så er missionen ligesom lykkedes, siger Jens-Christian Wandt, initiativtager og leder ved Verdensballetten.

- Danmark giver magiske omgivelser

Verdensballetten besøgte Skagen for første gang i 2008, og siden er begivenheden bare vokset. Både i Skagen og til resten af landet. Og i år kan stjerner, som til daglig danser på de store scener i London, New York, Paris, Milano, Tokyo, Moskva, altså opleves i Skagen.

Og den kunstneriske leder for Verdensballetten ser frem til endnu en gang at skulle opføre et show på toppen af Danmark. 

- Jeg er virkelig spændt på den unikke oplevelse, som Verdensballetten 2019 vil give både publikum men også udøverne. At optræde udendørs er virkelig specielt, og Danmark giver os nogle af de mest magiske omgivelser, siger kunstnerisk leder Steven McRae.

Billetsalget til årets Verdensballet er allerede skudt i gang. 


Seneste nyt

fra Nordjylland