Baloo er første gæst på nyt internat

Dyrenes Beskyttelse har åbnet nyt dyreinternat for familiedyr ved Hjallerup.

Han er godt to år gammel. Han er lavbenet og en krydsning mellem en Labrador og en Cocker Spaniel. Halen pisker fra side til side, så han er lige ved at lette. Måske fordi han ikke helt ved, hvad der er ved at ske.

Baloo er som den første hund ved at flytte ind på Dyrenes Beskyttelses spritnye internat ved Hjallerup. Dens ejermand skulle selv flytte, og der var ikke plads til Baloo længere.

- Det er min søns hund, men det er jo en god og sød hund, så det er ikke særlig sjovt, siger Kirsten Cavallius, der måtte overtage afleveringsproceduren for sønnen.

Internatet har plads til 30 hunde, cirka 70 katte og derudover kaniner, marsvin, fugle og krybdyr. Og der er brug for det nye sted for dyr, der af den ene eller anden grund er blevet til overs.

- Vi har et kæmpe behov, og jeg er utrolig glad for, at vi nu kan hjælpe så mange dyr, siger lederen af Nordjyllands Internat, Lotte Brink.

Og de tørre tal giver hende ret. I 2012 tog internaterne under Dyrenes Beskyttelse sig af 4097 dyr i Danmark. I 2013 var tallet steget til 4851 dyr. Især mange katte havner på internat.

- Vi er nok blevet mere bevidste om, at det ikke er i orden, at en kat går for lud og koldt vand. Katte har ligeså meget brug for et godt liv som en hund, siger Lotte Brink.

Siden 2012 har hotline-telefonnummeret 1812 kunnet bruges døgnet rundt, hvis man opdager dyr, der lider nød, og det har også været med til at øge behovet for det nye internat, der er Dyrenes Beskyttelses første i Nordjylland.

Det er Dyrenes Beskyttelse, der har betalt de nye bygninger og står for drift og løn til de fire fuldtidsansatte. Pengene kommer fra donationer og statslig støtte. Og så kommer der penge i kassen, hver gang internaterne finder et nyt hjem til dyrene.


Seneste nyt

fra Nordjylland