Bambi dør oftere i trafikken

Knap 1500 sårede og lidende stykker vildt måtte schweisshundeførere i Nordjylland sidste år ud for at lede efter, fordi dyrene er blevet påkørt i trafikken. Antallet af eftersøgningerne stiger.

Erik Vormstrup Stokbro har været schweisshundefører sammen med hunden Angus i fem år. I den tid har han set et utal af lidende dyr, der blevet påkørt i trafikken.

- Det rører mig på den måde, at det her skal afsluttes hurtigst muligt. Det skal gå hurtigt, siger Erik Vormstrup Stokbro.

Hvis man kører ind i et rådyr, så skal man ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812. Hvis dyret er dødt kontakter vagtcentralen Falck og hvis dyret er løbet videre, så sender de en schweisshundefører som Erik, der kan lede efter dyret og aflive det.

- Den situation som gør mest indtryk på mig følelsesmæssigt er, det er at komme ud og finde en påkørt rå der ligger i vejkanten og så to bette lam, der står inde på marken og piber. Det har man kun en mulighed. Hvis de har en alder hvor de ikke kan klare sig selv, så må man aflive dem eller lade naturen gå sin gang, siger Erik Vormstrup Stokbro.

Bestanden af rådyr er steget eksplosivt i Danmark i de senere år. Det anslås at der er over 80.000 rådyr i Nordjylland. Frederikshavn og Aalborg Kommuner er de steder i Danmark hvor schweisshundeførerne har flest eftersøgninger.

Hundeførerne mener at der er langt flere rådyr der bliver påkørt end dem der bliver registreret. Mange bilister ved ikke at de skal ringe 1812 og at det i øvrigt er gratis at få schweisshundefører ud for at eftersøge et dyr.

Der er 52 Schweisshundeførere i Nordjylland og de arbejder alle sammen frivilligt.


Seneste nyt

fra Nordjylland