Bandkoncept hjælper nordjyske musiktalenter frem i rampelyset

Brødrene Emil og Rasmus Balslev fra Skørping er to af de unge, nordjyske talenter, der er på vej mod at leve af musikken ved hjælp af bandet og udviklingsprojektet "Album".

Emil og Rasmus Balslev er først lige på vej mod et liv som professionelle musikere. De er stadig bare teenagere. Men takket være et udviklingsprojekt, der skal støtte nordjyder, der gerne vil gøre musikken til deres levevej, er de allerede ved at være scenevante.

Men projektet "Album" skal brødrene, der har spillet violin det meste af deres liv, spille fire koncerter med numre fra David Bowies "Ziggy Stardust" rundt om i landet.

 - Det er mega fedt. Det giver jo én det dér indblik i, hvordan det er at være professionel musiker, siger Rasmus Balslev.

- Jeg synes bare, det er mega fedt at være ude og optræde og nærmest være en af de store, en af stjernerne. Man har jo set alle de store bands - The Beatles og The Rolling Stones - hvordan de er, og så får man et kick. Som om man er dem på en eller anden måde. Det er ret fedt, synes jeg, supplerer Emil Balslev.

Greb violinen tidligt

Brødrene er blevet valgt til projektet efter at have været igennem en runde med auditions. Her skinnede deres talent for at spille violin klart igennem.

De begyndte begge to tidligt at interessere sig for violinen - Rasmus gik stadig i børnehave, da han tog hul på undervisningen. Og han mener selv, at det er derfra, talentet kommer.

- Talent kommer ved at øve. Hvis man øver nok og begynder tidligt nok, så kommer det vel af sig selv på en eller anden måde, siger Rasmus Balslev.

- Altså, man kan jo på en måde sige, at vi har dokumentation for at være nogle talenter begge to. For vi søgte ind på noget, der hedder Talentklassen i Aalborg, og der er vi begge to kommet ind, hvor vi skulle op til optagelsesprøver. Så det er dokumenteret på en måde, fortæller Emil Balslev.

Spænding inden koncert

Selv om de øver meget og kan numrene til koncerterne, er det altid med stor spænding, at de går scenen. 

- Jeg tror, jeg er lidt nervøs, men det er også, fordi jeg ved, at der kommer nogen fra familien. Og så er der også én fra min klasse, der kommer, men det skal nok gå, siger Emil Balslev.

Selv om Rasmus Balslev stadig kun går i 8. klasse  så ved han allerede nu at han vil leve af en musikalsk karriere.


Seneste nyt

fra Nordjylland