BaneDanmark kræver erstatning

Foto: Ivan Bitsch

BaneDanmark kræver erstatning af det fragtskib der sejlede ind i jernbanebroen i Aalborg tilbage i marts.

 DR Nordjylland oplyser at BaneDanmark forlanger en erstatning for påsejlingen.

- Vi mener, at det er skibet eller dets forsikringsselskab, der skal dække udgifterne, siger BaneDanmarks Økonomidirektør Søren Stahlfest Møller til DR Nordjylland.

Udskiftningen af broklappen koster 22 millioner kroner, og dertil har BaneDanmark ekstraudgifter på over ti millioner kroner til transport af udstyr og lignende i forbindelse med det planlagte reparationsarbejde af skinnerne i Vendsyssel.

Den Maritime Havarikommission konkluderer i en rapport, at årsagen til at det finske fragtskib Ramona 28. marts påsejlede broklappen var en kommunikationsfejl mellem skibsføreren og brovagten om tidspunktet for gennemsejlingen. Broen var på vej til at blive åbnet, da skibet bragede ind i broklappen.

Og årsagen til kommunikationsbristen ligger ikke hos brovagten, lyder det fra BaneDanmark.

- Det vi læser i rapporten er, at der er sket en kommunikationsbrist imellem skibsføreren og brovagten. Vi kan notere, at det ikke er sket for os tidligere. Vi åbner den ti gange om dagen, 4.000 gange om året og det har vi gjort i rigtig mange år, siger Søren Stahlfest Møller.

Broen har været lukket for jernbanetrafik siden marts, men BaneDanmark forventer at togene køre igen om lidt mere en måned.

Flere nyheder fra TV2 Nord