Bank frygter for pensionen

Når grænsen for indbetalinger til ratepensionen halveres, frygter Spar Nord, at det vil få danskerne til at indbetale mindre i pension.

Det skriver Ritzau.

Fra årsskiftet bliver grænsen for, hvor meget man fradragsberettiget må indbetale på sin ratepension, sænket fra de nuværende 100.000 til 50.000. Spar Nord frygter, at det vil få folk til at indbetale færre penge til pensionen.

- Vi har set det tidligere. Hver gang man ændrer ved lovgivningen, så indbetaler vi mindre til vores pensioner. Derfor advarer vi nu imod, at man ikke skal holde tilbage med indbetalingerne, når loftet sænkes til januar, siger chefanalytiker ved Spar Nord, Martin Lundholm, til Ritzau.

Salgschef ved pensionsrådgivningsfirmaet Letpension, Kenneth Handgaard, mener, at de store udsving i danskernes indbetalinger til pensionen sker, fordi man netop jagter fradragene.

- Det er vigtigt at fortsætte med at indbetale det, der skal til, for at man får den pensionstilværelse, man ønsker - uanset skatteregler og fradragsmuligheder. Hvis man skærer på det beløb, man sætter ind på sin pension, så mangler man dem den dag, man holder op med at arbejde, siger Kenneth Handgaard til Ritzau.

En opgørelse fra brancheorganisationen Forsikring & Pension viser, at det nye loft på indbetalingerne til ratepensionen vil ramme omkring 200.000 danskere.


Seneste nyt

fra Nordjylland