Barcelona til Aalborg Øst

Den catalanske hovedstads pulserende gågade giver inspiration til byggeri med 140 ungdomsboliger på Niels Bohrs Vej i Aalborg Øst.

En af de bedst kendte dele af Barcelona er 'Ramblaen' - en bred, centralt beliggende gågade med mange butikker, markeder og livlig aktivitet. Og snart er det også det samlende navn for 144 ungdomsboliger på Niels Bohrs Vej i Aalborg Øst.

- Baggrunden for valget af navnet 'Ramblaen' er, at der foran byggeriet etableres et sammenhængende område med blandt andet bålplads og aktivitetsareal . Det medvirker til at skabe en klar fysisk forbindelse mellem byggeriets tre bygninger og lægger op til fælles oplevelser - ganske som det sted, hvor vi henter navnet fra, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Der er første spadestik på byggeriet tirsdag 9. august 2011 og boligerne afleveres til indflytning til studiestart 2012.

Det er målet med den nye bebyggelse at skabe ungdomsboliger af mere eksklusiv karakter end det øvrige udbud i byen. Samtidig er det hensigten med 'Ramblaen' at tiltrække beboere fra hele det omkringliggende kvarter og dermed medvirke til at skabe et stærkt alternativ til midtbyen.

'Ramblaen' er et af i alt seks ungdomsboligbyggerier, som Himmerland Boligforening igangsætter i disse år.


Seneste nyt

fra Nordjylland