Bare rolig: Statsministeren sikrer Frederikshavns flådestation

Torsdag aften beroligede statsminister Lars Løkke Rasmussen borgerne i Frederikshavn ved at garantere, at man ikke vil lukke byens flådestationen.

- Jeg kan bestemt godt berolige frederikshavnerne. Der er ikke noget som helst at være bekymret for.

Sådan lød ordene på et møde i Læsø Bio fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, der var på besøg i Nordjylland. Dermed nøjedes han ikke kun med at adressere, men også nedtone den stigende bekymring i Frederikshavn Kommune for, at byens flådestation på sigt vil tabe mere og mere terræn til Flådestation Korsør.

Det er nemlig kommet frem, at regeringen vil investere mellem 250 og 300 millioner kroner i flådestationen på den anden side af Storebælt. Og i Frederikshavn fryger man, at det i sidste ende vil betyde en lukning af Flådestation Frederikshavn. 

Men ifølge Kanal Frederikshavn, som torsdag aften fik stillet Lars Løkke Rasmussen et par spørgsmål om sagen, er det altså langt fra tilfældet.

Statsministeren understregede, at investeringerne i Flådestation Korsør skyldes, at anlægget er nedslidt. 

- Det er ikke nye penge, vi kommer med. Det er en del af noget, som allerede er aftalt. NATO skal have adgang både til Frederikshavn og Korsør, og der er et efterslæb i Korsør, men det påvirker ikke Frederikshavn. Vi arbejder på at give Forsvaret et løft. Det skal udbygges, ikke reduceres. Vi har også en ambition om, at det skal ske på en regional afbalanceret måde. I dag er det jo allerede sådan, at Nordjylland har flere stillinger knyttet til Forsvaret, end man har andre steder, og sådan vil det også være fremadrettet, sagde Lars Løkke Rasmussen til Kanal Frederikshavn. 

På spørgsmålet om, hvorvidt de mange arbejdspladser kan give anledning til fyringer eller nedskæringer, havde statsministeren også beroligende nyt:

- Det er bestemt ikke planen. Og helt ærligt, jeg er statsminister for en regering, som har gjort det til en hjertesag at skabe et Danmark i balance. Vi er i gang med at flytte statslige arbejdspladser ud. Den tidligere socialdemokratiske regering flyttede flere arbejdspladser til København. Vi er i gang med at flytte 4000 arbejdspladser ud og har fortalt, at der kommer en runde to lige om lidt. I sådan et scenarie kommer vi jo ikke lige pludselig og skærer en masse forsvarsarbejdspladser væk, lød det fra statsministeren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland