Barok i Budolfi

En række af Aalborg Symfoniorkesters egne musikere træder i solistrollen til barokkoncert i Budolfi Kirke. [b][size=3] [/size] [/b]

Budolfi Kirke i Aalborg danner rammen om en barokkoncert, der udover en orkestersuite af Telemann indeholder tre af Bachs populære Brandenburg-koncerter.

- Når man taler barokmusik er der bred enighed om, at Brandenburg-koncerterne er noget af det bedste, der er skrevet, så jeg forventer mig en fantastisk koncertoplevelse, lyder vurderingen fra Aalborg Symfoniorkesters fungerende musikchef Jan Kvistborg.

- Samtidig er koncerten jo en fin mulighed for en række af orkestrets egne musikere til at vise, hvad de kan i de mange solistroller programmet byder på. Jeg er stolt over at Aalborg Symfoniorkester har så højt et niveau, at vores egne musikere ubesværet kan tage en solistrolle på sig, og det fortæller virkelig noget om orkestrets høje niveau, tilføjer han.

Australske Benjamin Bayl svinger dirigentstokken til kirkekoncerten, og det er bestemt ikke nogen tilfældighed, at hvervet tilfaldt netop ham.

- Benjamin Bayl er lidt af en ekspert i barokstilen, så vi er meget glade for at det lykkedes at engagere netop ham. Han har bevist, at han har barok-musikken helt inde under huden, og han formår derfor at løfte en koncert som denne op på et meget højt niveau. Så der bliver virkelig noget at komme efter for folk, der elsker barokmusik, og hvem gør egentlig ikke det, slutter Jan Kvistborg med et smil.

Koncerten afholdes i Budolfi Kirke 2. februar.


Seneste nyt

fra Nordjylland