Bassogog tilbage i Aalborg: "Danmark er mit andet hjem"

AaB's guldfugl, Christian Bassogog, er på besøg i Aalborg, hvor han genser sin værtsfamilie og skal heppe på de gamle holdkammerater.

Det brede, velkendte smil er ikke til at tage fejl af. Christian Bassogog lyser op i Aalborg Lufthavn, hvor han hilses velkommen af sin gamle værtsfamilie.

- Jeg er så glad. Jeg er virkelig glad for at se min familie, siger den camerounske angriber, som er tilbage i Aalborg, ni måneder efter at AaB solgte ham til den kinesiske klub Henan Jianye FC.

Den kinesiske klub fik øje på Christian Bassogog, efter at han vandt African Cup of Nations sammen med Cameroun og oven i købet blev kåret til turneringens bedste spiller, og nu har han altså huseret i kinesisk fodbold siden februar.

- Jeg har det godt. Jeg har haft en god sæson, hvor jeg har scoret mange mål og været med til at skaffe mit hold mange point, fortæller Christian Bassogog.

Hans værtsfamilie, som han boede hos i de halvandet år, han spillede i AaB, er mødt op i lufthavnen for at tage imod den camerounske spiller og hans kæreste. Familiemedlemmerne har på skift besøgt Christian Bassogog i løbet af sommeren og først på efteråret. Samtidig holder de nærmest daglig kontakt via telefon. Alligevel er gensynsglæden mere end stor i Aalborg Lufthavn, hvor der bliver uddelt smil og kram. I det hele taget er den glade angriber tilfreds med at være "hjemme" i Aalborg igen.

- Danmark er jo stedet, hvor jeg fik min første kontrakt, og det er mit andet hjem, siger Christian Bassogog.

Det er ikke kun værtsfamilien, der får glæde af den afrikanske guldfugl. Bassogog landede nemlig i Aalborg på dagen, hvor AaB tager imod FC Midtjylland på hjemmebane. En kamp, den tidligere AaB'er naturligvis er til stede ved- Inden kampstart bliver han hyldet på banen, og så er det ellers tilbage på lægterne for at heppe en sejr hjem.

- Jeg håber, at AaB gør det godt i dag og tager tre point, for når jeg kommer og ser kampen, har de bare at vinde, smiler Christian Bassogog.

Det bliver i øvrigt et kort visit i Aalborg. Christian Bassogog er nemlig nødt til at rejse til Afrika allerede tirsdag, hvor han skal besøge familie.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland