BBC besøger dansk landbrug

Den britiske radiokanal BBC har været på besøg i landsdelen for at se på hvordan de danske landbrugsprodukter som mælk, smør og bacon bliver produceret.

En journalist og en lydassistent fra BBC besøgte i dag en nordjysk svinestald. Formålet er at se hvordan de små grise bliver produceret.

-Vi besluttede os for at komme til Danmark, og lave et program om svineindustrien, fordi Danmark er den største eksportør af svinekød og bacon til Storbritannien, siger journalist Sarah Swandling fra BBC til TV2/NORD.

Nye regler om fritgående søer, og dyrevelfærd generelt, er det som optager det engelske radiohold.

-Dyrevelfærd er et emne, som vi tror, er af stor interesse for vores lyttere, så derfor er det kun passende at vi fokuserer på det, siger journalist Sarah Swandling fra BBC til TV2/NORD.

Smågriseproducent Per Bach Laursen fra Overlade, som lagde stald til, var glad for interessen fra det engelske radiohold.

-Jeg tror, det kom rigtig meget bag på dem, at det vi ser på, der er rent faktisk dyrevelfærd. I de her nye systemer, der er der faktisk plads til dyrevelfærd, og det tror jeg kom bag på dem, at man godt kan kombinere de to ting, siger Per Bach Laursen, smågriseproducent til TV2/NORD.

Engang efter påske sender BBC 25 minutters radio om hvordan de danske grise har det.


Seneste nyt

fra Nordjylland