Beauchamp: Alt presset ligger på United

Michael Beauchamp har fået en svær start i AaB, og på tirsdag bliver det formentlig ikke nemmere, når Manchester United gæster Aalborg i Champions League.

Når AaB tager imod mægtige Manchester United i klubbens anden kamp i Champions League tirsdag aften i Aalborg, vil mange øjne hvile på Michael Beauchamp. Nyindkøbet har på både godt og ondt fået en hæsblæsende åbning på sæsonen i det nordjyske.

Den australske forsvarsspiller blev købt ind som et af de helt store - men i dansk fodbold ukendte - navne i AaB. En som skulle kunne gå direkte ind på holdet og erstatte anfører Danny Califf, der i sommer skiftede til FC Midtjylland. Men sådan er det ikke helt gået. Beauchamp startede tværtimod sæsonen på den værst tænkelige måde.

- Jeg fik ikke den bedste start i klubben. Jeg begyndte med at være skadet, og i den første kamp i SAS Ligaen blev jeg udvist. Men nu går det fremad for mig og holdet, siger Beauchamp.

Endnu en udvisning til den uheldige australier var dog lige ved at snyde ham for oplevelsen mod Manchester United, da Beauchamp fejlagtigt blev udvist mod Celtic i AaB's første kamp i Champions League.

- Det var en stor fejltagelse af dommeren. Men jeg er glad for, at Uefa hurtigt fik rettet fejlen, så jeg kunne få lov at spille kampen, siger australieren.

Den seneste SAS Liga-kamp mod FC København gik heller ikke alt for godt, da AaB tabte 0-3, og Beauchamp undervejs scorede i eget net. Men selv om alle de uheldige episoder har stjålet overskrifterne i aviserne i Beauchamps første periode i AaB, er
han fortsat fortrøstningsfuld.

- Det var min første hele kamp i SAS Ligaen i sidste weekend mod FC København. Det har været et spørgsmål for mig om at få fast spilletid, som jeg ikke har fået i de seneste seks måneder. Jeg er ved at blive mere tryg med bolden nu, og alt er ved at forandre sig til det bedre for mig, forklarer den tidligere FC Nürnberg-spiller.

Forsvarsspilleren er hentet til de danske mestre på en treårig kontrakt fra tyske Nürnberg, hvor det blev til 30 kampe. Men trods skiftet til AaB på papiret ligner et skridt nedad for landsholdsspilleren, så var valget ikke svært.

- AaB er en mindre klub end FC København og Brøndby, men jeg hørte så meget godt om klubben, og det har vist sig at være sandt. Hver gang vi går på banen, kæmper vi for hinanden, holder sammen, og det er sådan et miljø, jeg gerne vil være en del af. Det var en af de største årsager til, at jeg skiftede til klubben, forklarer han.

Fredag fik Beauchamp sin første sejr over en dansk modstander, da AaB med hiv og sving tilkæmpede sig en 3-2-pokalsejr over Brønshøj fra den tredjebedste række i Danmark.

- Det var vigtigt for os at få en sejr. Det er en hård tid for klubben, og vi går efter de tre point hver gang. Forhåbentlig vender heldet snart, for vi ved, at vi skal vinde flere kampe. Vi er ikke det eneste hold, som rejser meget og spiller flere kampe om ugen. Men vi kan ikke nøjes med at spille godt i Champions League, vi er også nødt til at koncentrere os om at gøre det godt i SAS Ligaen, påpeger den 1.91 meter høje
forsvarer.

Men lige nu handler alt om fodboldens største turnering og opgøret mod de engelske mestre og forsvarende Champions League-vindere.

- Det bliver en svær kamp. Det er en af verdens største og bedste klubber, og det er noget, man meget sjældent får chancen for at opleve i sin karriere. Det bliver en stor dag for mig, for klubben og for dansk fodbold, lyder det om stormødet.

Beauchamp føler sig ikke specielt presset eller nervøs før kampen. Men han mener tværtimod, at al pres er på United, og han håber på, at det kan være med til, at AaB kan hente endnu et mirakelresultat hjem til Aalborg efter 0-0 mod Celtic på udebane i den første gruppekamp.

- Vi skal gøre som mod Celtic. Nu spiller vi hjemme foran fuldt hus. Vi har intet at tabe, alt presset ligger på
Manchester United. De skal vinde, og vi skal bare nyde kampen. Fodbold kan være et skægt spil, og kan vi hente et uafgjort resultat, vil det være en meget flot præstation. Vi vil selvfølgelig prøve at slå dem, men vi er også nødt til at være realistiske. Men alt kan ske på dagen, siger den 27-årige AaB'er.

Australieren spiller sin syvende kamp i sæsonen for
nordjyderne, hvis han som forventet starter inde mod Manchester United.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland