Beboere i Sindal fryser i misvedligeholdte huse

På Bellisvej i Sindal har beboerne svært ved at holde varmen. Deres boliger er ikke blevet renoveret i flere år, selvom vinduerne er gamle og utætte.

Kirsten Olsen har prøvet at tætne hendes vinduer med tape og alt muligt andet.

- Det er meget utæt og det trækker meget ind her, siger Kirsten Olsen, som er pensionist.

I flere år har beboerne brokket sig til boligforeningen, uden der er sket noget.

- Problemet er, at det trækker meget. Og vi er blevet lovet at det skulle renoveres og istandsættes, siger Mette Odgaard.

I 2007 skulle en helhedsplan rulles ud. Landsbyggefonden og Hjørring kommune skulle stille garanti til et lån på 40 millioner kroner, så boligerne kunne blive vedligeholdt. Men den har trukket ud lige siden.

- Det er sådan, at når man ikke selv har alle penge til det og selv finansiere det, så er man i lommen på landsbyggefonden og så videre, så vi er nødt til at vente på at pengene er der, siger direktør i Bolig Hjørring, Johnny Jensen.

Bolig Hjørring administrere en sammenslutning af flere boligselskaber i Hjørring Kommune – blandt andet den i Sindal.

Her regner man med, at Hjørring Kommune i slutningen af måneden vil godkende helhedsplanen, så den tidligst kan komme i gang til næste år.

- Selvfølgelig skal vi lave nogle midlertidige løsninger, som vores borgere er tilfreds med, siger Johnny Jensen, som vil sørge for, at beboerne ikke skal fryse vinteren over.

På Bellisvej har Kirsten Olsen fået nok.

- Det er ubehageligt, når man har fundet et sted at være, men når man ikke får lavet en disse her, så flytter jeg godt nok.


Seneste nyt

fra Nordjylland