Bedre forhold for hestene på marked

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hjallerup Marked har flere gange været kritiseret for ikke at behandle hestene ordentligt. Nu har markedet været i dialog med flere dyreværnsorganisationer for at forbedre forholdene.

På fredag ankommer op mod 700 heste fra hele Norden til Hjallerup Marked, der er et af Nordeuropas største hestemarkeder. Dårlige forhold for dyrene og syge heste har de forrige år fyldt overskrifterne i pressen, men det forsøger markedet at komme i forkøbet i år. 

Markedet har derfor indgået et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, Hestens Værn og Videnscentret Heste om at skabe de bedst mulige forhold for hestene. Organisationerne er i løbet af foråret kommet med gode råd til markedsledelsen om, hvordan forholdene for dyrene kan forbedres. 

- Det, der nok er den største udfordring på markeder, er, at der er meget åbent på pladserne. Det kan både være et problem for dyrene, når solen bager, og når himmel og hav står i et. Så vi råder markedet til at opstille ly og læ for dyrene, og så skal der selvfølgelig også være rigeligt med foder og vand til dyrene, siger Lotte Brink, der er dyrlæge for Dyrenes Beskyttelse.

Niels Christian Aagaard fra hesteudvalget på Hjallerup Marked fortæller, at der i år er sørget for, at der er flere steder på markedet, hvor der kan hentes vand til dyrene, og at der fragtes halm og hø til markedet, som hesteejerne kan købe.

Markedet får også besøg af både Hestens Værn og Dyrenes Beskyttelse under selve markedsdagene, men arrangørerne føler selv, at de er godt forberedte:  

- Vi vil hellere have 700 pæne heste på Hjallerup Marked, end vi vil have 1200, hvor en stor del af dem er nogle gamle øge, der slet ikke skulle have været på marked, siger Niels Christian Aagaard.

Hjallerup Marked varer til og med søndag.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord