Bedre mobildækning: Mindre knas på linjen i Jammerbugt

Jammerbugt Kommune er på vej med flere mobilmaster, som skal løse udfordringer med dårlig mobildækning.

Borgere i Jammerbugt kan se frem til mindre knas i røret. Kommunen arbejder nemlig på at rejse master på Gjøl, i Aabybro midtby, i Aabybro NØ, i Hune og på Øland.

Steder, hvor mobilbrugerne har døjet med forbindelsen, fordi dækningen er for svag – enten på grund af manglende master, eller fordi der er for stor belastning på eksisterende master.

- En god mobildækning er vigtig for alle i vores kommune. Den almindelige borger, virksomhederne og turisterne er afhængige af, at de kan kommunikere via mobilnettet, siger Mogens Christen Gade, der er borgmester i Jammerbugt Kommune.

quote - En god mobildækning er vigtig for alle i vores kommune

Mogens Christen Gade, borgmester

For at masterne kan stilles op, kræver det i nogle tilfælde en ændring i lokalplanerne. Det er først når ændringerne er godkendt, at planerne om masterne i de områder kan realiseres, men man forventer, at alle master er blevet rejst inden for et år.

Masterne i Aabybro midtby og på Gjøl kan formentlig tages i brug inden nytår, så allerede inden for et par måneder vil mange borgere her kunne mærke, at dækningen er blevet bedre.

Det koster ikke skatteborgerne noget, at mobildækningen forbedres.

- Vi har haft en dialog med mange af branchens aktører, og har fundet frem til en løsning, hvor de samarbejder på nye måder, så det er lykkedes os at få rejst masterne til 0 kroner for Jammerbugt Kommune, siger Morten Hedegaard, der er leder af IT i Jammerbugt Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland