Bedst i fliser: Frederik Nielsen vinder VM-plads

Når VM i flisemurer til oktober finder sted i Abu Dhabi, bliver det med deltagelse af Frederik Nielsen fra Aalborg.

Med koncentration og flise-snilde lykkedes det Frederik Nielsen fra Aalborg at blive udtaget til VM i flisemurer. 

Aalborg Storcenter dannede fredag og lørdag rammen om en håndværkskonkurrence, og de to nordjyske flisemurerer Frederik Nielsen og Simon Vejle kæmpede om at få pladsen på det danske landshold i Skills, der til oktober drager til Abu Dhabi for at deltage i VM.

VM kan godt gå hen og blive stressende, så for at kvalificere de to bedst muligt foregik udtagelsen  i et af Nordjyllands mest hektiske miljø, torvet i Aalborg Storcenter. 

TV2 Nord slog fredag vejen forbi de travle håndværkere. Du kan se indslaget her. 

- Vores erfaring siger os, at det er godt at presse vores unge mennesker rent mentalt, og det gør vi selvfølgelig her i Aalborg Stocenter, hvor der kommer rigtig mange mennesker.  Når vi engang når til VM,  kommer der rigtig mange mennesker, og så er de pressede. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige vinder, som kan stå for det pres, lyder det fra uddannelseskonsulent hos Byggeriets Uddannelser Erik Fog Larsen. 

Fra klokken 10-18 fredag og 8-14 lørdag forsøgte de hver især at lave Aalborg Storcenters logoi fliser samt skrive Abu Dhabi i fliserne på flotteste vis. Eksklusiv pauser havde de hver især tolv timer til at kreere de to værker.  

- Nu skal de træne i uge 12, og uge 13 skal de til England. Det er en del af deres træning at deltage i de engelske mestertskaber. Det gør vi for at hærde dem i de her konkurrencer, fortæller uddannelseskonsulent hos Byggeriets Uddannelser Erik Fog Larsen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland