Snigpremiere: Bedste Bedste er ung med de unge

20-årige Emmelies Bedste Bedste, Zita Toft fra Tylstrup, er kun 58 år - og det har sine fordele. Også for de mindste børnebørn.

Lyden af hvin og latter kan næsten høres over hele mosen, når 20-årige Emmelies små kusiner, Cecilie på 11 og Sophie på 6, er på besøg hos deres Bedste Bedste, 58-årige Zita Toft. Hun holder sig nemlig ikke tilbage for en gang hurtig-tag fat i haven eller en hoppetur på trambolinen på JamboVesterhav-campingpladsen, hvor hun og manden Leif ofte inviterer børn og børnebørn på weekendbesøg og ferie. Zita Toft elsker at samle familien og nyder, at hun nu igen er kommet fysisk tættere på de Cecilie og Sophie. 

Langdistanceforhold

Zita Toft er vendt hjem til Nordjylland efter flere år i Sønderjylland og senest 4-5 år i Tyrkiet, hvor hun arbejdede. Også dengang forsøgte hun at holde sammen på familien, men afstanden betød alligevel afsavn og hun savnede at være mere med i børnebørnenes hverdag. Da hun så mødte sin nye kærlighed, Leif fra Tylstrup, tog hun konsekvensen og flyttede hjem til Nordjylland. Til stor glæde for alle.

- De kan tonse med hende. Og de kan tage på ferie med hende. Hun har mere forståelse for dem, når det er, så er hun lidt mere rap i replikken, når der er noget. Jeg tror de har meget mere gavn af hende, fordi hun er lidt mere med på noderne, hvis man kan sige det sådan. Hun er lidt mere flyvsk. Hun er med ude ved hestene og hun er med, når Sophie er afsted. Med til gymnastik og med til – ja – det hele. Så det tror jeg de nyder gavn af, siger Zitas yngste datter Charlotte, der er mor til Cecilie og Sophie.

 
 
Foto: Michael Schmidt Thomsen

Ung af sind

20-årige Emmelie fra Børkop har også stor glæde af sin unge mormor, der inviterer Emmelie og alle vennerne til at overnatte i Tylstrup, når de gerne vil deltage i karnevallet og en tur i Jomfru Ane Gade. Så stiller Zita Toft gerne op som chauffør, også ud på de små timer. Og det er ret sejt, synes Emmelie, der beundrer sin ungdommelige Bedste Bedste:

quote ... det er fedt med en Mormor, der er anderledes. En som faktisk er lidt som en selv. Altså der ikke bare er sådan en gammel krage der sidder der med strikketøj og sidder der og hygger og så: Kan I gå i seng klokken 8.  

Emmelie, 20 år

Ung mor - ung mormor

Zita Toft har nærmest altid haft børn omkring sig. Hun blev mor til tvillinger Karina og Jeanett allerede som 16-årig og fik siden datteren Charlotte som 21-årig. Emmelie gjorde hende til mormor som bare 38-årig. Og det har Zita Toft aldrig fortrudt:

- Nu er de så tæt på. Og jeg kan næsten ikke få nok. Nogen gange kan det også nok vores for meget, men jeg vil gerne følge hvert et skridt, de tager.

Du kan se hele programmet om Zita Toft og hendes børnebørn i serien Bedste Bedste i aften på TV2 Nord Salto fra klokken 19.45.

Kan du ikke vente, så er der snigpremiere lige over denne artikel, og du kan se de andre programmer i serien Bedste Bedste HER


Seneste nyt

fra Nordjylland