Bedste vejledning på Mors

Ungdommens Uddannelsesvejledning på Mors er kåret som landets bedste.

I januar blev Ungdommens Uddannelsesvejledning på Mors kåret som landets bedste. Det er især de fleksible tilbud og blandt andet en dusørordning, hvor de unge får økonomisk støtte til for eksempel praktikker, som gør, at netop Mors løb med titlen.

- Med vores Fleks-ordning kan vi sørge for, at de unge får individuelle tilbud, hvor skoleskemaet skræddersyes til den enkelte med brobygnings- og praktikforløb i tillæg til den ordinære undervisning, hvilket er med til at styrke de unges netværk og sociale relationer, siger Ellen Phillipsen Dahl, der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget.

Nogle af de unge, der bruger UU Mors, kommer fra familier, hvor uddannelser er unormalt, og hvor det kan være svært at komme videre i uddannelse. Det er nogle af de børn, der skal drage nytte af for eksempel dusørordningen.

- Vi vil gerne anerkende og motivere de unge ved at give en konkret dusør, så det eksempelvis ikke er de økonomiske omstændigheder, der forhindrer de unge i at tage en uddannelse, siger Ellen Phillipsen Dahl.

UU Mors ligger i forbindelse med jobcentret i Morsø Kommune. Det giver god mulighed for samarbejde, ligesom der også er samarbejde med for eksempel de lokale skoler.


Seneste nyt

fra Nordjylland