Begge ørne er hjemme: Neptun fundet ved Horne Skole

Efter en tre dage lang jagt er en udmattet direktør for Ørnereservatet hjemme med den sidste af to undslupne havørne.

Fredag undslap to nordatlatiske havørne fra Ørnereservatet i Tversted. I går fandt den ene, Vethild, selv hjem til reservatet, mens Neptun stadig var på fri fod. 

- Jeg har ikke sovet i tre dage. Jeg har været ude at lede efter dem konstant, forklarer direktør for Ørnereservatet, Peter Frank Wenzel. 

- Det var dejligt, at Vethild kom hjem i går, men jeg måtte ud og lede igen i morges og startede klokken syv, og ret hurtigt spottede jeg Neptun ved Tversted Skole, men han lettede og slap fra mig, inden jeg kom hen til ham, fortæller Peter Frank Wenzel. 

Dagen igennem har han kørt rundt i området og ledt ved vandhuller og søer og reageret på telefonhenvendelser fra folk, der havde set ørnen. men hver gang kom han fem-ti minutter for sent. 

- Pludselig begyndte telefonen at kime ved 14-tiden. 30-40 opkald på et par minutter. Nogle havde set Neptun ved Horne. Da jeg kom frem, kunne jeg se, at mange biler var stoppet på motorvejen for at kigge efter ham, forklarer han. 

Ved Horne Skole var der gevinst. Ørnen kom flyvende gennem flokke af svaler, gæs og måger. 

- I nærheden af skolen er der en sø, hvor jeg fik lokket ham hen til mig ved hjælp af stykker af sild og kyllingekød. Til at starte med holdt han sig på afstand af mig, men til sidst kom han op på handsken, fortæller en glad direktør. 

- I al min hast havde jeg ikke fået et bur med til Neptun, så jeg måtte køre hjem til Ørnereservatet med ørnen under armen, griner han. 

- Det er en rigtig dejlig befrielse at have dem hjemme igen. Nu tjekker vi deres afføring de næste dage for at sikre os, at de ikke har spist noget forkert, og så kan jeg først rigtigt slappe af og komme mig over en influenza. Efter tre dage uden søvn, kalder sofaen, siger en udmattet fugleelsker. 

Men inden han ryger på langs, har han lige noget, der skal ud: 

- Jeg er virkelig taknemmelig for al den hjælp, jeg har fået fra medier og folk, der har ledt og hjulpet med at finde Vethild og Neptun. Det kan ikke beskrives, hvor jeg taknemmelig jeg er. Tusind tak allesammen! 

Gense indslaget fra i går herunder: 

Ejer leder efter sine to havørne leder

 


Seneste nyt

fra Nordjylland