Danmarks ældste antikmesse: Begyndte som en hobby

I 44 år har der været Løkken Antikmesse hver sommer. Det gælder også i år, hvor dørene i denne weekend er slået op til Danmarks ældste messe.

Porcelæn, møbler fra 1950’erne, sølvtøj og legetøj i træ i stedet for plastik. Det er som at træde ind i en tidslomme, når man bevæger sig ind på Løkken Antikmesse, der i 44 år har solgt antikviteter, loppefund og brugte møbler.

- Det er gået virkelig godt. Vi er den ældste messe i Danmark, og så længe vi bliver ved, så er det jo svært at overhale os, siger Carl Sørensen, der er arrangør af messen, med et smil.

Egentlig begyndte interessen for antikviteter som en hobby for Carl Sørensen. Men for 44 år siden valgte han at gøre hobbyen til sit arbejde, da han startede Løkken Antikmesse sammen med sin kone, Bitten Madsen.

To år tidligere havde de åbnet Gule Længe Antik i Lønstrup, som de stadig ejer i dag.

- Det er spændende, og man får en masse oplevelser. Det er endt med i højere grad at være en livsstil frem for bare en indtægt, siger Carl Sørensen.

Udvikling gennem tiden

Messen har gennem tiden været nødt til at forny sig for at tiltrække flere kunder. Før i tiden var det nok med et skilt ved vejen, men nu er der også behov for at reklamere digitalt, fortæller Carl Sørensen.

Ifølge ham er der dog ikke den store forskel på, hvad kunderne har efterspurgt gennem tiden. Det skal være god kvalitet, unikt, og man skal kunne bruge det gennem flere generationer:

- Det er altid dejligt at se, at ting kan bruges gennem generationer. Det er også godt for klimaet. Kunderne efterspørger kvalitet og noget, der er anderledes, så naboen ikke har det samme, siger han.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland