Behandlerhus i Brønderslev

Nu lysner det for de borgere i Brønderslev by, der er nødt til at tage udenbys for at komme til læge. Repræsentanter fra kommunen, lægerne og regionen er nu enige om, at der skal etableres et nyt behandlerhus centralt i Brønderslev.

Når en kommune brander sig på at være et sted, hvor man får mere ud af hverdagen, så er det problematisk, at borgerne ikke kan komme til lægen.

Igennem længere tid har der været 3 ledige ydernumre til praktiserende læger kombineret med, at der blandt de praktiserende læger er flere, der inden for en kort årrække går på pension. Derfor tog kommunen sidste år initiativ til et samarbejde mellem kommune, region og læger.

Der har nu været forhandlet igennem længere tid, og i går nåede man altså til enighed.

- Det er helt klart i kommunens interesse, at vi nu får et behandlerhus i vores største by. Hvis man vil være en attraktiv bopælskommune, så skal borgerne kunne komme til lægen uden at være nødt til at køre uden for bygrænsen. Derfor indgår region og kommune også aktivt i et samspil om behandlerhuset, herunder også økonomien, siger borgmester Mikael Klitgaard.

Der er stor interesse for behandlerhuset blandt de nuværende læger, og man tror på, at et behandlerhus kan være med til at øge interessen hos nye læger. "Fordelen ved et behandlerhus er, at lægerne kan etablere et andet form for samarbejde også med andre behandlergrupper, som kan få til huse der.

Behandlerhuset skal ligge centralt og ventes færdigt ved udgangen af 2008. Der nedsættes nu en arbejdsgruppe, der hurtigst muligt skal afklare de sidste ting.

Flere nyheder fra TV2 Nord