Bekymrede brandmænd appellerer til lokalpolitikerne

Deltidsbrandmændene på Mors risikerer at miste en stor del af deres materiel, og det får dem nu til at frygte for borgernes sikkerhed.

Frygten for at miste alle de ting, der nu engang er nyttige at have ved hånden, når man skal slukke en brand eller komme folk til undsætning ved en ulykke, har nu fået brandmændene på Mors til tasterne.

De har forfattet et brev til kommunalbestyrelsen og inviteret gruppeformændene til et møde om situationen. Det skriver Limfjordupdate.dk.

For hvis det går, som brandmændene frygter, vil det gå ud over borgernes sikkerhed, mener de. Helt konkret gælder det en risiko for, at brandmændenes materiel skal flyttes til Thisted. Det gælder blandt andet liften, som bruges tæt til opgaverne på øen, og øens redningsbåd, som måske skal erstatte en ældre en af slagens i Thisted. Og sidst, men ikke mindst, frygter redderne at miste deres køretøjer, herunder tankbilen, der kan rumme 8.000 liter vand.

Deltidsbrandmændene  peger på, at mister man køretøjer på Mors, risikerer man også at miste øens andet slukningstog, der lige nu sikrer, at man kan køre til to brande på øen samtidigt.

De peger samtidigt på, at en placering af det lokale brandberedskab i Thisted vil give for lange responstider på Mors - og at det i sidste kan betyde forskellen mellem succes og fiasko ved brande og ulykker. 

Mødet mellem Mors-brandmændene og lokalpolitikerne er sat til torsdag aften i Jyske Bank Mors Arena.


Seneste nyt

fra Nordjylland