Bekymret mor: Narko er overalt

02:15

En bekymret forælder fortæller til TV2 Nord, at hun frygter for sine børns sikkerhed. Hun kan nemlig mærke konsekvenserne af, at politiet har nedlagt en særlig indsatsgruppe mod narkopushere.

Hætten, handskerne og den sorte silhuet er der en ganske særlig grund til. TV2 Nord har været i kontakt med en forælder fra Hjørring, der fortæller, hvordan hun på nært hold har oplevet, at narkoen flyder frit i Hjørring. Af hensyn til sig selv og sine børn, har hun valgt at fremstå fuldstændig anonymt.

Det er så omfattende og det er så vildt

- Det er jo af frygt for, hvad der skal ske. Hvad der skal ske med vores børn, hvis det kom frem, fortæller "Anne", som TV2 Nord har valgt at kalde kvinden.

"Annes" barn har tidligere begået sig i narkomiljøet, og hun er dybt bekymret over et miljø, der ifølge hende er meget organiseret.

- De har fuldstændig frie tøjler. Det er så omfattende og det er så vildt.

På TV2 Nord har vi tidligere fortalt, hvordan de nordjyske politibetjente bliver sendt til den nordjyske grænse. Derfor har en specialgruppe mod narkopushere været nedlagt siden i sommer. Noget "Anne" har lagt mærke til.

- Hvis jeg ser et år tilbage, der var det slet ikke så slemt, fortæller hun.

  Foto: Christian Krickhahn

- Det har foregået i en del år, og vi har igennem årene sat en hel del ind. Vi arbejder med narkohandel og euforiserende stoffer på gadeplan, når vi har ressourcer til det.  Ressourcerne har vi desværre været udfordret på det sidste halve til hele år, siger Vicepolitiinspektør hos Hjørring Lokalpoliti, Søren Pejtersen, til TV2 Nord.

Nogen der kunne være interesseret i en halv falske dråber (lsd)

TV2 Nord har fået kendskab til hemmelige facebookgrupper, hvor narko tilsyneladende er meget nemt at få fingrene i. "Hjørring Blæser!" er navnet på den ene gruppe. Fordi gruppen er hemmelig dukker den ikke op på en almindelig søgning, og man skal godkendes for at se, hvad der bliver skrevet.

 

 

 

På siden bliver der blandt andet skrevet:

- Nogen der kunne være interesseret i en halv falske dråber (lsd)

- Lækker lækker MDMA

- Speed 150 kroner stykket

 

Der figurerer mange andre opslag magen til denne på facebooksiden.

 

 - Det er helt sikkert rockerne. Det er uden tvivl rockere og indvandrere. Det er dem, der sidder på det marked, fortæller "Anne".

TV2 Nord har også været i kontakt med en anden forælder, der af frygt slet ikke tør stille op. Vedkommende fortæller, hvordan familien bliver truet med uanmeldte besøg og vold, hvis ikke de betaler flere tusinde kroner i afpresning. Personen har henvendt sig til Hjørring Lokalpoliti men tør ikke anmelde det.

- Vi skal jo have noget at arbejde ud fra, for at vi kan arbejde videre med sagen. Hvis man har talt med politiet og ikke vil fortælle, hvad der er baggrunden, så har vi meget svært ved at gøre noget, forklarer Søren Pejtersen.

- Jeg har måske et lille spinkelt håb om, at hvis de ser det her og hører os forældre,  at de så vil gøre noget og tage det mere alvorligt, forklarer "Anne".

 

Flere nyheder fra TV2 Nord