Belastende informationer om Serritslevmoderen

Huset i Serritslev, hvor familien boede, mens mishandlingen angiveligt fandt sted. Foto: TV2/Nord

Serritslevfamiliens husven har mandag eftermiddag afgivet forklaring i sagen. Han fortæller, at moderen har set passivt til, mens børnene har fået bank af deres far.

I hvert fald to til tre gange har familiens 39-årige husven set moderen være vidne til, at faderen slog børnene. Det har hun ellers benægtet under afhøringen af hende i Retten i Hjørring.

Manden gjorde imidlertid heller ikke selv noget, for at stoppe faderen, når han ifølge vidnets udsagn gav børnene tæv.

- Jeg skulle i hvert fald ikke have nogen på hovedet, forklarede han i retten.

Den 39-årige har kendt familien i fire-fem år, og han har boet hos dem af flere omgange - både i deres hus på Lolland, i Skanderborg og i Serritslev. Han har dermed været vidne til familiens forhold over en længere periode.

I retten mandag fortalte han også, at det var moderens håndskrift, der var på et skilt, der skulle have hængt foran huset, hvorpå der stod "Brønderslevs luder 500 kroner". Om hun blev tvunget til at skrive skiltet af faderen, var han ikke sikker på.

Om børnene sagde han, at han havde set Serritslevbørnene slå deres 21-årige storesøster. Han synes samtidig, at de ikke fik mad nok.

- De små børn var næsten altid sultne. De fik ikke det, de kunne spise, sagde den 39-årige i retten.

Han fortalte ligeledes, at han en dag havde hørt den 21-årige datter i et udhus en dag, hvor hun grædende sagde "Jeg skal nok, jeg skal nok". Derefter hørte han flere bump mod udhusets væg, og bagefter havde pigen blå mærker i nakken. Hun fortalte husvennen, at faderen havde kastet hende ind i væggen.

Han huskede at have set faderen slå den 21-årige datter i hvert fald fem til seks gange.