Bente sørger for at udsatte får glæde af overskudsmad: Nu har vi sat det her i gang, og så bliver vi ved

Sidste år delte Nordjysk Fødevareoverskud 230 tons overskudsmad ud til udsatte. Nu er stifter Bente Schjødt nomineret til Årets Nordjyde.

230 tons. Så meget overskudsmad fik Nordjysk Fødevareoverskud, der blev startet op af Bente Schjødt i 2015, delt ud i 2017. Konceptet er, at Nordjysk Fødevareoverskud hver dag samler overskudsmad ind fra supermarkeder og grossister, og så giver de det videre til socialt udsatte, der kan have svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

For det er Bente Schjødt nomineret til Årets Nordjyde.

- Jeg kan huske første gang jeg kørte i varebilen med vores eget logo. Der følte jeg mig helt vildt stolt. Det lykkedes, det kunne lade sig gøre. Det var bare dejligt.

I dag er Nordjysk Fødevareoverskud også i besiddelse af et lager i Aalborg Øst, hvor de kan opbevare den mad, de indsamler, og her arbejder Bente og hendes stab af frivillige med at registrere og sortere i den mad, der samles ind. Klokken 16 åbner "butikken" - Bente kalder det selv for et socialt miljøprojekt.

- Vi vil ikke give maden til hvem som helst, vil jeg sige, og vi arbejder for at folk, der har det svært, de kan få det lidt nemmere i deres hverdag. Og der er det basis, vi har fat i. Vi samler mad ind som er en vigtig ting i hverdagen for at man kan eksistere og få et godt liv, hvor man kan være aktiv.

At kunne indsamle og uddele 230 tons overskudsmad på et år er ikke noget, man kommer sovende til, og Bente arbejder uafbrudt med projektet.

- Det kan jeg gøre, fordi jeg har store børn, der kan klare sig selv. Og de har ikke fået børn endnu, så jeg står lidt i et limbo, hvor jeg kan kaste mig ud i det, jeg gerne vil. Så jeg bruger al min tid på det. Det er nok, på hverdage, 12 timer og så arbejder jeg lørdag og søndag med at gøre rent på lageret og søge fonde og lave regnskab. Det er mit liv.

Bente Schjødt er nomineret til Årets Nordjyde, og du kan se hele portrættet af hende herover, ligesom du kan se hende i det store Årets Nordjyde-show den 21. marts.

Mød de nominerede - klik på et billede og læs deres historie

 


Årets Nordjyde

051023 Årets Nordjyde siho 11270

gallery Her er de bedste billeder fra Årets Nordjyde

051023 ÅN WEB Joakim Mæhle

play Kørte syv timer for at tage fusen på Joakim Mæhle

Statuetter

play Fire mænd i skysovs: - Dejligt at blive anerkendt i Nordjylland

051023 GENERAL PRØVE - Årets Nordjyde siho 11246

play Afsløring! Her er vinderne af Årets Nordjyde 2023

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland