Benzinpriser: Laveste niveau i fire år

Yderligere prisfald på brændstof sender nu listepriserne helt i bund. Blyfri 95 rammer tirsdag 11,52 kroner per liter, mens prisen på diesel er faldet til 10,18 per liter. Dermed når priserne det laveste niveau i fire år.

Yderligere prisfald på brændstof betyder, at listepriserne nu er sænket til et bundniveau, Danmark ikke har set siden 2010. Det fremgår af en opgørelse af prisudviklingen på brændstof, som Spar Nord har lavet på baggrund af energiselskabet OK's prisstatistik.

Ifølge Lene Bonde, der er kommunikationschef i OK, er de billige listepriser på brændstof skyld i et bundniveau, der ikke er set længe:

- I dag skal du kun betale 11,52 kroner per liter blyfri 95, mens prisen på diesel er nede på 10,18 kroner per liter, og så lave priser har vi ikke set i Danmark siden december 2010, siger hun og tilføjer:

- Derudover er vi i den specielle situation i Danmark, at vi har haft priskrig på brændstof i mere end ti år. Den konkurrence er selvfølgelig meget lokalt bestemt, men ikke desto mindre kan bilisterne tanke til en pris, der ligger godt en krone under listeprisen.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm kan faldet i brændstofpriserne sammenlignes med en skattelettelse, der giver et bredt udsnit af befolkningen flere penge mellem hænderne:

- Den besparelse, som de danske bilister opnår på brændstof, frigøres til øget forbrug og vil alt andet lige være med til at skubbe lidt til væksten herhjemme, siger Martin Lundholm og tilføjer:

- På den måde kan de faldende brændstofpriser have samme effekt, som hvis borgere og virksomheder fik en mindre skattelettelse og dermed bidrage positivt til den fortsat svage vækst.

Martin Lundholm understreger desuden, at hvis effekten for alvor skal slå igennem i økonomien, så kræver det naturligvis, at priserne bliver på det nuværende niveau, og det er der ingen garanti for.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Opslag af TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland