Beredskabet advarer: Der er knastørt, så pas på

I sidste weekend brød en voldsom naturbrand ud på en hede i Jylland. Nu tager Beredskabsstyrelsen sine forbehold og har indkaldt ekstra mandskab. Foto: Michael Drost-hansen / Ritzau Scanpix

Der er endnu ikke udstedt afbrændingsforbud i Nordjylland, men Nordjyllands Beredskab holder godt øje og afventer situationen og opfordrer til at tænke sig om.

Mens der i mange områder i Danmark lige nu bliver udstedt afbrændingsforbud, så der ingen nordjyske kommuner lige nu på landkortet, hvor åben ild er forbudt.

Men det kan hurtigt ændrer sig. For Nordjyllands Beredskab holder dagligt et skarpt øje med situationen.

- Vi har valgt ikke at indføre afbrændingsforbud og i stedet appellere til folks sunde fornuft. Selvfølgelig er vi bekymrede, for der skal meget lidt til, før det kan gå galt, men når vi ser på de opgaver, der har været, der kunne skyldes varmen, så er det faktisk næsten slet ingen, og slet ikke nok til, at vi vil gå ud med forbud, siger Diana Sørensen, der er direktør for Nordjyllands Beredskab.

Hun opfordrer dog kraftigt alle til at tænke sig godt om, når man færdes i naturen. 

- Der er brandfare, hvis man for eksempel smider et cigaretskod i naturen, siger Diana Sørensen, der opfordrer folk til at følge godt med i vejrudsigter og på de sociale medier, hvor Nordjyllands Beredskab i næste uge hver dag vil lægge nogle gode råd op.

Det varme vejr og ingen nedbør over flere uger gør, at naturen lige nu er knastør. Og flere steder i landet er der indsat ekstra mandskab for hurtigt at kunne rykke ud i tilfælde af, at det skulle gå galt.

I Nordjylland er der dog aktuelt ikke akut fare for tørke-brande, men det kan ændre sig dag for dag. Og ifølge TV2 Vejret bliver det tørre og solrige vejr ved hele næste uge - og måske endda endnu længere.

Som prognoserne ser ud i øjeblikket er det nemlig kun i Vendsyssel, at der frem mod fredag vil falde mere end én millimeter regn.

 

Gode råd

  • Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill
  • Tænd aldrig et bål, hvis det blæser meget eller er meget tørt
  • Tænd aldrig bål tæt på buske og træer, eller hvis ilden kan brede sig
  • Tænd aldrig bål uden en voksen i nærheden
  • Sørg altid for at slukke gløderne helt, inden du forlader bålet
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen

 

Forsiden lige nu