Berider fyret på nettet

Rideklub har givet den daglige leder en fyreseddel, som alle og enhver kan læse på nettet.  

Han arbejder og underviser stadig i Hjørring Rideklub, men den 31. maj er det slut for den 26-årige berider Matthias Tourbier. På klubbens hjemmeside har bestyrelsen lagt en seks sider lang redegørelse ud, der deltajeret forklarer, hvorfor han har fået en fyreseddel.   

- Jeg føler mig hængt ud. Bestyrelsen havde egentligt lovet mig, at det var noget de ville holde for sig selv, siger Matthias Tourbier til TV2/NORD.

Alle og enhver kan gå ind på www.hjr.dk, klikke ind på rideklubbens bestyrelses redegørelse, hvor man blandt andet kan se, at bestyrelsen ikke er tilfreds med, at der generelt er rodet overalt på rideskolen. Og at det er meget utilfredsstillende, at flere af rideskolens heste ikke er registret og ej heller vaccineret. Der er en lang række kritikpunkter. Altsammen er det beriderens skyld. Mange af klubbens medlemmer finder fremgangsmåden usmagelig.

- At lægge en personalesag ud på nettet, ud for alle og ikke bare medlemmerne, men hele hesteverdenen, det er jo vanvittigt. Tænk hvad det betyder for beriderens fremtidige jobmuligheder, siger Christian Tanbæk Nielsen, der er medlem af Hjørring Rideklub.

 Hjørring Rideklubs formand ønsker ikke at stille op til interview. Han nøjes med at henvise til redegørelsen på nettet, der er skrevet tre dage efter en generalforsamling. Heri står der:

- Da vi føler os mistænkeliggjort og beskyldt for at have skumle motiver, er det desvære nødvendigt for os at komme med denne skriftlige redegørelse til alle klubbens medlemmer. 

Den unge berider, der har arbejdet i rideklubben i halvandet år, er nu gået til modangreb. Med sin egen redegørelse, der tilbageviser bestyrelsens påstande. Ikke på klubbens hjemmeside - for det kan han ikke få lov til. Men på en blog www.christian.tanbaek.dk oprettet af en af rideklubbens medlemmer.  

På torsdag er der ekstraordinær generalforsamling i rideklubben, hvor det bliver afgjort om den nuværende bestyrelse får lov at blive siddende.

SE TV2/NORD SØNDAG KL. 19:30


Seneste nyt

fra Nordjylland