Berlin - Birkelse tur/retur

 Berlin - Birkelse tur/retur

De lokale fra Birkelse var overvejende positive efter deres tur med Vattenfall for at se på et Co2 sænkningsanlæg ved Berlin.

- Jeg skal hjem og fortælle at det ikke er farligt, siger Formand i Birkelse borgerforening, Egon Thøgersen, som var med på turen.

Den lille flok borgere fra Jammerbugt Kommune var inviteret på tur til forskningsanlægget "Co2-Sink" i den lille by Keltsin ved Berlin af energiselskabet Vattenfall. Baggrunden er planerne om at lave et stort Co2 lager ved Birkelse, hvilket har skabt nogen bekymring i lokalområdet.
Turen skulle fjerne bekymringerne.

- Når man laver store industrielle anlæg er der altid en vis skepsis. Turen er lavet for at oplyse, så folk kan se det ikke er farligt, siger Niels Peter Christensen, Chefgeolog i Vattenfall.

Han understreger at Co2 jo er det samme som vi sætter i sodavnd og øl, for at drikke det.

Ideen med lageret i Birkelse er, at Co2 "røgen" fra Nordjyllandsværket skal føres med rør og ned i undergrunden, for at sparer atmosfæren for den klimaforandrende luftart.

- De (Vattenfall. red.) har været gode til at oplyse, siger formand fra Birkelse Initiativgruppe, Svend Andersen.

Inge Lis Dissing, som var tur - udpeget af SF i Jammerbugt Kommune er lidt mere forbeholden.

- Så længe der ikke er hurtigere alternativer til at fjerne Co2- udslippet så kan det være en mellemløsning. Men det er vigtigt at det ikke bliver en sovepude, siger Inge Lis Dissing.

Se reportagen fra Turen i TV2/NORD 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland