Berlineropera for første gang i Aalborg

Foto: PR foto/Monika Rittershaus

Det berømte operahus Staatsoper Under den Linden Berlin har valgt Aalborg som eneste spillested i Danmark og Skandinavien, og opfører 20. og 22. november deres mest spillede opera, Barberen i Sevilla, i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Når Staatsoper Under den Linden Berlin for første gang spiller på en dansk scene, bliver det med deres absolut mest populære opera, Barberen i Sevilla, der har spillet over 300 gange i Berlin, hvor den også spiller igen januar og februar, oplyser Aalborg Kongres & Kultur Center i en pressemeddelelse.

- Med besøget fra Staatsoper Unter den Linden Berlin i Aalborg opfylder vi endnu et af punkterne fra vores ønskeliste til det klassiske publikum, hvor det f.eks. også tidligere er lykkedes at få operahuse og navne som Teatro alla Scala fra Milano og solisterne Anna Netrebko og Erwin Schrott, siger en meget glad direktør, Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center.

Den endelige kontrakt med Staatsoper Under den Linden Berlin om et gæstespil i Aalborg Kongres & Kultur Center blev underskrevet i sidste weekend, men inden har operaens teknikere og sceneansvarlige gæstet Aalborg Kongres & Kultur Center flere gange for at godkende alle forhold omkring scene og teknik, så det kendte operahus endeligt kunne bekræfte dette første besøg i Danmark og Skandinavien.

Baggrunden for besøget fra Staatsoper Unter den Linden Berlin er, at operaen pt. spiller i Berlins Schiller Theater, da deres eget operahus, Unter den Linden, er under renovering. Derfor opstod idéen og muligheden for et gæstespil i Danmark, som Aalborg forfulgte og fik i hus.

Flere nyheder fra TV2 Nord