Berømt kro skifter ejer efter 44 år: - Det bliver vemodigt

I 44 år har Else Marie Nielsen langet blandt andet tonsvis af stegt flæsk over disken, men det stopper hun med om få dage, hvor kroen overtages af den nye ejer.

Alderen har rundet 75 år for Else Marie Nielsen eller Mie, som hun bare bliver kaldt, og hun synes derfor, at det er på tide at nyde pensionisttilværelsen.

I intet mindre end 44 år har hun været indehaver af Biersted Kro, hvor der i årenes løb er blevet holdt fester og massevis af dansk mad.

- Det bliver vemodigt, men jeg er så for glad, at der er en, der vil føre kroen videre, fortæller Mie.

Fra 15. november bliver den nye ejer af kroen Trine Iversen, som Mie har haft løbende samtaler om at overtage spisestedet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommer til at savne menneskerne

Planen er, at Mie fortsat bliver og hjælper til på Biersted Kro til den næste måned.

- Det er jo lige op til jul, hvor der er travlt, og så vil hun (Trine Iversen red.) gerne lige have en hånd, og det vil jeg gerne hjælpe hende i gang med, siger Mie.

Når man har været et sted i 44 år, knytter man også nogle særlige bånd til menneskerne i og omkring kroen.

quote Have tid til at nyde alderdommen, det er det, jeg drømmer om

Else marie Nielsen

Selvom det er svært for Mie at sætte en finger på, hvad det bedste har været, så kommer hun helt sikkert til at savne at være en del af Biersted Kro.

- Alle de dejlige mennesker jeg har mødt hver dag, det er dem, jeg vil komme til at savne, siger hun og fortsætter:

- Der er ingenting, der er så dejligt som at have nogle gode fester, hvor folk er glade og godt tilpasse – det er jo det, der holder en i gang.

På Facebook er der da også lutter søde beskeder til den afgående kromutter.

- I har gjort det så godt og fortjener den frihed i nu får, men hold da op i bliver savnet, lyder det fra Pia.

- Tak til dig og dine for altid fantastisk mad og service. Det har altid været en fornøjelse at få mad fra jer eller være til fest, skriver Lya.

- Mange tak for rigtig god mad igennem mange år. I vil blive savnet. Og et kæmpe velkommen til Trine. Dejligt at hun vil investere i vores lille by, skriver Iben.

Alderdommen skal nydes

I fremtiden skal Mie ikke længere tænke på at skulle låse dørene op og tænde for komfuret på Biersted Kro.

Selvom hun ikke har nogen anelse om, hvordan det bliver, fordi hun aldrig har været arbejdsløs, så ved hun til gengæld godt, hvad tiden skal bruges på.

- Være der lidt mere for min familie og bare have tid til at nyde alderdommen, det er det, jeg drømmer om, fortæller Mie.

Selvom der skal bruges mere tid med familie, er der alligevel en bestemt gæst, som Trine Iversen især kan forvente at se, når hun for alvor overtager gryderne.

- Når Trine kommer til at overtage, er du så at finde som gæst på kroen?

- Ja, det tror jeg da helt sikkert, det er jeg overbevist om, siger den nu snart tidligere ejer af Biersted kro, Else Marie Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland