Berørt borgmester om flytteønske: - Vi skal lytte mere til Aggersund

En gruppe borgere i Aggersund drømmer om at få lov til at skifte fra Vesthimmerlands til Jammerbugt Kommune - men borgmester Per Bach Laursen (V) vil gøre meget for at holde sammen på sin kommune.

Står det til en gruppe borgere i Aggersund, skal den lille by nord for Limfjorden ikke høre til Vesthimmerlands Kommune meget længere, men derimod blive en del af Jammerbugt Kommune.

Det kom frem onsdag aften, da borgerne luftede deres frustrationer over at ligge nordligt og ganske isoleret som den eneste vesthimmerlandske by nord for Limfjorden. En position, der ifølge borgerne har gjort det svært at få kommunens politikere til at se og høre dem. 

Men borgmester Per Bach Laursen (V) har ikke sådan lige planer om at lade Aggersund og dens 429 indbyggere flytte kommune.

- Personligt vil jeg være meget berørt, hvis det kommer til at ske. Jeg er enig i det, Mogens Gade (borgmester i Jammerbugt Kommune, red.) siger om, at vi skal gøre os attraktive og fortjent til at have Aggersund som del af Vesthimmerlands Kommune. Så vi skal stramme os an og lytte til borgerne. Og så levere varen, sagde Per Bach Laursen til TV2 Nord onsdag aften.

Lytter til kritikken

Vesthimmerlands Kommune har tidligere oplevet, at et enkelt hus ved Aalestrup ville om på den anden side af en kommunegrænse. Dengang sagde byrådet nej, og det vil borgmesteren også gøre denne gang.

- Det er jo hjerteblod for en borgmester og for et byråd at holde sammen på kommunen. Vi skal levere en god service, om det er centralt eller decentralt, men det kan godt være, vi har en lidt større opgave ude i periferien, sagde Per Bach Laursen.

quote Det er selvfølgelig en kritik, som vi tager meget alvorligt. 

Per Bach Laursen, borgmester

Borgerne i Aggersund er blandt andet utilfredse med forbindelserne til skole, mulighederne for at samarbejde med andre foreninger tæt på og generelt afstanden til Aars, hvor beslutningerne i kommunen bliver truffet.

- Det er selvfølgelig en kritik, som vi tager meget alvorligt. Vi havde et borgermøde i sidste uge, hvor det blev kraftigt italesat, og jeg har tidligere deltaget i flere borgermøder i Aggersund, hvor man har fremsat samme kritik. Vi har også forsøgt at gøre nogle ting, men det er ikke nok. Vi skal en anden vej, og vi bliver nødt til at lytte til det, der kommer frem her. Skolerne bliver nævnt, og det er måske en ting, vi ikke har set så meget ind i, sagde borgmesteren. 

Derudover kan Aggersunds havn været et område, der kan forbedres, mener Per Bach Laursen:

- Aggersund har en havn, men den har nogle mangler. Hvad skal vi gøre ved - kan vi måske finde nogle puljepenge og fokusere på det? Det vil jeg meget gerne se på, om vi kan gøre noget ved.


Seneste nyt

fra Nordjylland