Beskyldes for dobbeltrolle

Foto: Michael Andersen

Preben Bang Henriksen beskyldes for at udnytte sin plads i Folketinget i retsopgøret om EBH-bankens kollaps.

Den nordjyske politiker Preben Bang Henriksen (V) kritiseres for at have en dobbeltrolle som både folketingspolitiker og forsvarer for den tidligere ledelse i EBH Bank. Det skriver FinansWatch.

Preben Bang Henriksen har ifølge FinansWatch for fjerde gang på mindre end et år indkaldt erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til et samråd om Finanstilsynets rolle i EBH Banks krak. EBH Bank kollapsede, mens VK-regeringen havde magten, og dermed var ansvarlig for Finanstilsynet.

Bankens tidligere topledere er tiltalt for grov kursmanipulation, og retssagen kommer snart for Retten i Hjørring. Preben Bang Henriksen er advokat for EBH Banks tidligere næstformand for bestyrelsen.

Ole Sohn er ifølge FinansWatch overrasket over den nordjyske politikers dobbeltrolle:

- Det overrasker mig, at der er den dobbeltrolle, som her bliver beskrevet - det er nyt for mig. For mit eget vedkommende har jeg i denne sag haft den holdning, at jeg er særdeles opmærksom på ikke at gå ind i den verserende retssag. Jeg har fuld tillid til, at retssystemet kan afgøre, om der skal placeres et erstatningsansvar, skrev Ole Sohn i en kommentar.

Preben Bang Henriksen har forklaret overfor FinansWatch, at han ikke ser noget galt i at bruge det, han erfarer som folketingsmedlem, i en retssag,