Beslutning om 3. Limfjords-forbindelse snublende nær

TV2/Nord erfarer, at der på tirsdag vil blive indgået en aftale om en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm.

Folketingets Transportudvalg har fredag været på busrundtur i Aalborg. Det altoverskyggende emne er den 3. Limfjordsforbindelse, men nu bliver det ikke længere ved snakken. På tirsdags bliver der så godt som sikkert taget en beslutning.

- Det ser nu ud til, at der kan blive enighed om to ting. Dels at udvide kapaciteten af det eksisterende rør, så vi kan komme nogle af køproblemerne til livs, og så er der også lagt an til, at vi kan lægge os fast på linjeføringen over Egholm, siger trafikordfører Rasmus Prehn (Soc.dem.).

Alle Folketingets partier - minus Enhedslisten - er med i "den grønne forligskreds", og på fredagens bustur var der bred enighed om, at en beslutning skal tages nu. Ikke mindst af hensyn til de, der bliver berørt.

- Det er uanstændigt, at folk har levet i uvished i mere end 10 år. Nu skal vi have den linjeføring lagt fast. Jeg tror, at der er bred politisk enighed om, at vi er nødt til at træffe en afgørelse på tirsdag, siger trafikordfører Karsten Pihl Lorentzen (Venstre).

Efter årtiers snak om en 3. Limfjordforbindelse, og gentagne appeller fra Nordjylland til Folketinget om at tage en beslutning, så håber regionsrådsformanden, at en afgørelse er snublende nær.

- Jeg håber selvfølgelig, at det falder på plads, men jeg har lært, at man aldrig skal glæde sig for tidligt i forhold til at de bliver enige om forlig på Christiansborg, siger Ulla Astman (Soc.dem.).

Alle nordjyske kommuner, fagbevægelse, erhvervsliv og regionsrådet har anbefalet folketingspolitikerne, at det eneste rigtige vil være en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm. Nu ser ud til, at kampen er vundet.

- Jeg tror, de fleste er ved at være trætte af at se politikerne diskutere. Nu vil de gerne se noget handling, og det må vi jo så se, om vi kan levere, siger Rasmus Prehn.

Meget tyder altså på, at lang tids snak tirsdag bliver omsat til handling.


Seneste nyt

fra Nordjylland