Besøgshunde er en succes i Vesthimmerland

Besøgshunde på de nordjyske plejehjem er en stor succes. Det har nemlig vist sig, at ældre mennesker får forbedret livskvaliteten betragteligt, når de er sammen med livlige hunde.

Menneskets bedste ven har en positiv indvirkning hos ældre og demente, viser ny forskning. Og den er de helt med på i Gedsted i Vesthimmerland. Plejecentret Søndervang har gennem længere tid fået besøg af besøgshunde. Det skaber liv hos de gamle, og hundene kalder glade minder frem hos ældre.

Susan Ravn Larsen har besøgshunde, og hun er kommet flere år på Plejecentret Søndervang . I dag er hun på besøg med syv vilde hvalpe. De er ikke besøgshunde, men effekten er der ingen tvivl om, for tiden kan godt gå lidt langsomt for beboerne på plejecentret, ikke mindst for dem, hvor hukommelsen ikke længere er, hvad den var engang. Men de små hvalpe ændrer på alt det.  

- De skaber liv og glade dage. De får beboerne til at hygge sig. Og hvalpene er ligeglade med, om du har haft en dårlig dag, om du ikke lige har været i bad, eller om du kun fungerer i den ene side. Den tager dig bare, som du er, siger hundeejer Susan Ravn Larsen.

Hvalpene placeres ved de ældre til en ordentlig omgang klap. Noget plejehjemmets beboere altid ser frem til. Der klappes og aes i stor stil, det er så bare hyggeligt.

- Det er lidt noget andet end strikkepinde. Det er jo ligesom at kramme et af mine oldebørn. Det er skønt, og vi hygger os jo bare, siger Magda Bjørn, beboer på plejehjemmet.  

Hundene giver noget, som andre bare ikke kan. For de skaber glæde og ikke mindst liv os de ældre.

- De ældre liver helt op, når vi får besøg af hundene. Kontakten med hunden er rigtig god, det er dejligt. Det betyder meget, for der kommer mere gang i den, når sådan en flok hvalpe kommer forbi, siger Jannie Nielsen, Social- og Sundhedsassistent ved Plejecentret Søndervang.  

Det er også den fysiske kontakt, der betyder noget for de ældre, og det er især de demente, der får glæde af de små banditter – for dem glemmer man ikke lige.

- Det betyder så meget, når hundene kommer. Og når de får lov til at holde dem, det giver bare noget – det vil de rigtig gerne, siger Jannie Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland