Besøg en gård på søndag

Åbent hus i landbruget. På Søndag åbner landmænd i hele landet deres gårde, og byder velkommen til en spændende og lærerig dag på landet. 10 gårde i Nordjylland står klar med gratis rundvisning.

Tæt på køer og grise
Tag på tur med familien og kom helt tæt på køer og grise i dagens landbrug og se, hvor vores mad kommer fra. Arrangementet er gratis, og der bliver rig lejlighed til at kigge, klappe, smage og spørge - samt få en rundvisning i stalden.

Også høns, mink og robotter
Der er mulighed for at se malkekøer, søer og smågrise, slagtesvin, kødkvæg, mink, økologiske høns og ikke mindst robotter.
Nogle af robotterne malker køerne, når de trænger til det, og andre robotter gør rent i stalden. De moderne landbrug byder på mange fascinerende oplevelser for både store og små.

Malk en ko
Nogle steder kan man prøve at håndmalke en ko, og andre steder kan man få lov at holde en lille ny gris. Mange steder er traktorer og mejetærskere kørt frem fra maskinhallerne, så man kan opleve de gigantiske maskiner på tæt hold.

Rundvisning på gården
Rundvisninger på gårdene giver en idé om hverdagen på et moderne landbrug, og værterne er klar til at svare på de spørgsmål, der måtte dukke op i løbet af dagen. De mange gårde er fordelt over hele Danmark, så der er god mulighed for at finde en gård i nærheden at besøge.

Kend dine fødevarer
Åbent Landbrug er landbrugets landsdækkende projekt, der skal øge befolkningens kendskab til fødevarer og landbrug for derigennem at kunne træffe kvalificerede valg, når det gælder sund mad.

Besøg i Nordjylland
De 10 gårde i Nordjylland, der åbner sine gårde for publikum:
Haverslev Vestergård 9690 Fjerritslev, Houstrupgaard I/S 9830 Taars, Høgsted Kvægbrug I/S 9760 Vrå, I/S Anderstrup Holstein v/Fam. Haahr 9520 Skørping, Jacobsminde 9600 Aars, Kirstinesminde 6990 Fjerritslev, Stensgård 9640 Farsø, Thorup Østergaard 9520 Skørping, Vejgaarden 9370 Hals og Østergaard Thorup 9330 Dronninglund.

Åbent landbrug foregår på søndag d. 21. september fra kl. 10-16.

Sidste år fik 52.500 besøgende en spændende og lærerig dag på de åbne gårde.

WWW
Find en gård og læs mere på www.aabentlandbrug.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland