Besparelser får udviklingshæmmede til at frygte for fremtiden

Frederikshavn Kommune skal spare ti millioner kroner alene på socialområdet. Det går blandt andet ud over bostederne.

På bostedet Asgaard i Frederikshavn frygter beboerne for fremtiden. Handicapområdet i kommunen står til at miste 10 millioner kroner på næste års budget, og det kan få store konsekvenser for plejen af beboerne.

En af dem er Lisbet Thomsen, der er udviklingshæmmet og har flere psykiske lidelser. Og af de grunde bor hun på institutionen Asgaard i Frederikshavn, hvor hun dagligt får hjælp til hverdagen.

- Mine lidelser kan komme når som helst. Jeg har brug, at der er tryghed i dagligdagen, siger Lisbet Thomsen.

Men i Frederikshavn Kommune står Socialudvalget til at skulle spare 10 millioner kroner. En besparelse, som både beboere og personale på bostedet frygter vil ramme dem hårdt.

- Vi kan ikke udvikle beboerne mere. For at de kan blive selvhjulpne, så er vi nødt til at have tid til at lærer dem nogle ting, siger Helle Risager Jensen, omsorgsmedarbejder, Asgaard i Frederikshavn.

Lisbet Thomsen flyttede ind på bostedet for voksne med både psykiske og fysiske lidelser, for cirka otte år siden. Hun frygter nu for sin fremtid – uden den nødvendige hjælp, bliver det en svær fremtid.

- Så kommer jeg til at leve i lort. Jeg håber selvfølgelig på, at politikerne hører på os, at vi ikke kan bespares mere, for så får vi ikke pædagogerne og hjælpen, siger Lisbet Thomsen.

De 10 millioner kroner skal spares på handicapområdet, fordi Socialudvalget skal skære én procent på deres budget for næste år. Formanden for Socialudvalget siger, at besparelsen skyldes, at Frederikshavn Kommune bruger langt flere penge på området sammenlignet med andre kommunerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland