Besparelser og færre stillinger i Hjørring

Et næsten enigt byråd vedtog tirsdag næste års budget for Hjørring Kommune. Et budget der byder på en række besparelser og færre, kommunale stillinger.

- At finde omkring 100 millioner kroner i besparelser i et budget, hvor der i forvejen ikke er budgetteret med unødvendige eller luksuriøse udgifter, gør ondt på borgere, medarbejdere og på kommunen i det hele taget. Og det er forståeligt, at sådanne besparelser skaber både frustrationer og vrede. Særlig hos dem der bliver direkte berørt af de konkrete besparelser, siger borgmester Finn Olesen (Soc.dem.) i en pressemeddelelse.

Allerede inden de politiske budgetforhandlinger gik i gang, stod det klart, at Hjørring Kommune var tvunget ud i en række besparelser, hvis de økonomiske ender skulle nå sammen. Blandt andet pga. af et stigende udgiftspres på det sociale område og på undervisningsområdet, og en reduktion af bloktilskuddet.

- Vi er i gang med en række besparelser, som uanset hvor vi sætter ind, vil det betyde, at vi borgere må sige farvel til en service vi hidtil har været vant til. Ressourcerne er så knappe, at lige nu må vi koncentrere os om de opgaver, som vi ifølge loven skal løse. Og meget lidt om, hvad vi ville ønske vi havde råd til, siger borgmester Finn Olesen.

Budget 2009 på godt tre milliarder kroner blev vedtaget med samtykke fra alle byrådets 31 medlemmer. Kun Lene Berendt (liste T) stemte imod en række besparelser på ældreområdet.

Flere nyheder fra TV2 Nord