Besparelser: Plejehjem for demente truet af lukning

23 plejeboliger i Jammerbugt Kommune skal lukkes. Nyligt oprettet demensafsnit i Biersted er i farezonen.

Selvom det blot er fire måneder siden, Biersted Plejecenter blev tilført et afsnit for demente ældre er det nu truet af lukning.

Jammerbugt Kommune skal udmønte besparelser i ældreplejen og nedlægger 34 pladser, mens der oprettes 11 nye. Altså bliver der 23 plejeboliger mindre i kommunen.

Biersted Plejecenter er i farezonen, og det er på trods af at man så sent som i november oprettede et rent demensafsnit. Bliver lukningen en realitet går det blandt andet ud over Gitte Pedersens mor. Hun flyttede ind i Biersted for tre uger siden, men i sidste uge kom et brev med noget af et chok: Plejehjemmet skal lukkes.

- Det er skide uartigt, at de svage borgere i kommunen skal betale for at de skal spare.

- Jeg troede, det var løgn. Vi tænkte, at det kan da ikke passe. Den samme kommune som vi har haft dialog med om at få lejligheden, laver det hele om med så kort varsel.

Borgmester Mogens Gade bekræfter over for TV2/Nord, at Biersted Plejecenter er lukningstruet, men understreger, at der endnu ikke er truffet en beslutning. Det skal ske torsdag på et forhandlingsmøde i kommunalbestyrelsen.

- Selvfølgelig skal brugerne og de pårørende vide, at det er i spil til lukning og derfor har vi sendt brevet. Derfor kunne det godt være, vi kunne have skrevet det en lille smule klogere og sige, at det er en eventuel lukning - i brevet står det som en lukning, siger borgmesteren.

- Jeg kan godt forstå, man bliver oprørt hver gang, der er nogen, der peger på ens institution, og siger, at den måske ikke skal være der. Det er det samme med skoler og daginstitutioner og det har jeg stor forståelse for, men der er også noget, der hedder økonomi og faglighed, fortsætter borgmesteren.

I Biersted kan der dog være hjælp på vej til de ældre. en gruppe borgere anført af Vennekredsen for Biersted Plejecenter, har startet en underskriftindsamling.

- Jeg synes, det er fuldstændig vanvittigt. De skal spare og spare, men jeg kan ikke se, hvorfor de skal spare lige her, siger Kirsten Deluran, der er formand for Vennekredsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland