Besparelser stemt igennem: Botilbud mister nattevagt

00:25

Aalborg Byråd har i dag sparet nattevagten væk

Foto: Camilla Stougård Christoffersen

1 af 2

Byrådet i Aalborg har torsdag godkendt en besparelse, der betyder at botilbuddet Firekløveret i Nibe mister deres nattevagt.

Botilbuddet Firkløveret i Nibe mister fremover deres nattevagt. Det er Aalborg Kommune, der torsdag har stemt besparelsen igennem i det nye budgetforlig. Det betyder, at de hjerneskadede beboere på Firkløveret fremover skal dele nattevagt med plejehjemmet ved siden af. Her er der tre nattevagter til 89 plejehjemsbeboere og nu også de seks beboere på botilbuddet.

Beslutningen om besparelsen har i den forgangne uge mødt massiv kritik fra pårørende til beboerne på botilbuddet. En af beboerne på firkløveret er Olivia Scheibel. Hun lider af Alzheimers, og har fundet et godt liv på firkløveret på trods. Du kan læse mere om Olivias historie her.

Hendes søster Anette Scheibel er en af de pårørende, der har kritiseret besparelsen.

03:45

Det vil gå voldsomt ud over beboernes livskvalitet. Sådan lyder opråbet fra de pårørende til beboerne på botilbuddet Firkløveret i Nibe - som står til at blive ramt af besparelser.

Luk video

Det var et stort flertal, der torsdag eftermiddag stemte besparelsen igennem. 29 stemte for og kun Enhedslistens to mandater stemte imod at spare en nattevagt på botilbuddet.

Botilbuddet og plejehjemmet skal have bygget en glasgang imellem sig, så nattevagterne kan gå fra den ene bygning til den anden.

- Botilbuddet forbliver uforandret, og det bliver ikke slået sammen med plejehjemmet, det er kun en driftsmæssigsammenlægning med en gang, så vi kan dele nattevagten. Alt andet forbliver uforandret, sagde Jørgen Hein til TV2 Nord i tirsdags i forbindelse med kritikken af beslutningen kom frem.

03:32

Rådmand lover minimale følger af besparelse på botilbuddet Firkløveret

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord