Bestem selv din elpris

Spar Nord lancerer nu et økonomisk beregningsværktøj målrettet danske boligejere, der selv vil bestemme størrelsen på deres elregning. Beregningsværktøjet giver boligejerne mulighed for at lave detaljerede beregninger af, hvad de reelt kan spare ved at skifte til solenergi.

I tæt samarbejde med Teknologisk Institut og cleantech-selskabet Gaia Solar har Spar Nord udviklet Danmarks første beregningsværktøj, der giver et reelt svar på, hvad boligejere kan spare ved at investere i et privat solenergianlæg.
 
Værktøjet er lanceret på Spar Nords hjemmeside, og ifølge boligansvarlig i Spar Nord Claus Conradsen kan der være overraskende god økonomi i at producere sin egen strøm.
 
- Nu viser det sig, at det rent faktisk er billigere at låne penge til at producere sin egen strøm, end det er at betale sin normale elregning. Dermed har solenergien nået en vigtig milepæl, som uden tvivl vil betyde, at flere boligejere kaster sig over den alternative energiform. Både for økonomien og miljøets skyld, siger Claus Conradsen.
 
En af de væsentligste årsager til, at solenergianlæg i dag er mere interessante end nogensinde, er, at elprisen de seneste 35 år i gennemsnit er vokset med cirka 7 procent om året.
 
- Vi har efterhånden vænnet os til, at elregningen vokser år for år, og der er svært at se, hvad der skal stoppe den udvikling. Dermed er der udsigt til, at besparelsen ved at producere sin egen strøm kun vil blive større i takt med, at prisen på "almindelig el" stiger, lyder det fra Claus Conradsen.
 
Claus Conradsen henviser desuden til, at solcellebranchen i Danmark alene sidste år voksede cirka 40 procent, og at priserne på solceller siden 2008 er blevet næsten halveret. 
 


Seneste nyt

fra Nordjylland