Bestyrelsesmedlemmer bestemmer selv løn

Bestyrelsesmedlemmer i den kommunale vandforsyning i Hjørring hæver op til 100.000 kr. om året for at sidde på posterne. Det beløb fastsætter de selv. Imens tager ligestillede i nabokommunen 15.000 kr. om året.

Skal bestyrelsen for den kommunale vandforsyning i Hjørring selv bestemme hvor meget de skal aflønnes? Nej, mener flere politikere, som nu vil have sagen drøftet i Byrådet.

Byrådspolitiker Michael Karlborg fra Venstre er fortørnet over, at bestyrelsen i Hjørring Vandselskab selv bestemmer deres honorar.

- Jeg er harm. Det kan ikke passe, at man sidder i en bestyrelse og så ikke spørger sine ejere, om det er i orden, om de får honorarer, men bevilger det selv, siger Michael Karlborg.

Kim Bach, der er bestyrelsesformand i Hjørring Vandselskab A/S tjener 100.000 kroner om året. Han mener ikke, at honorarordningen bør komme som nogen overraskelse. Ifølge ham, så blev Venstre, SF, Lokallisten og Socialdemokraterne allerede taget med på rådet i 2007, da man oprettede aktieselskabet.

- I de grupper er det her tema blevet drøftet, og der blev meldt tilbage; at selvfølgelig er det i orden, at der bliver betalt honorar. Det er baggrunden for, at vi træffer den beslutning, siger bestyrelsesformand og byrådspolitiker fra Lokallisten, Kim Bach.

Michael Kronborg holder derimod på, at han først nu er blevet opmærksom på honorarordningen. Han så det først i vandselskabets regnskab, hvor bestyrelseshonoraret er sat til 240.000 kroner.

Nu vil Michael Karlborg drøfte sagen i Byrådet.

Det støtter den socialdemokratiske borgmester Finn Olesen, som nu vil have kommunens jurister til at se nærmere på sagen.

I nabo-kommunen Frederikshavn har bestyrelsen for vandforsyningen også selv besluttet deres honorar. Her får formanden for vandforsyningen, Jens Hedegaard Kristensen, 15.000 kroner om året for den tilsvarende post.


Seneste nyt

fra Nordjylland