Betal med virtuelle penge

En aalborgensisk forretning har som en af få i byen netop åbnet for betaling med den virtuelle valuta BitCoin.

Normalt betaler vi jo med kort eller kontanter, når vi køber varer og ydelser. Men måske er fremtiden den virtuelle valuta, BitCoin, som kun lever på internettet og ikke er styret af hverken banker eller nationalstater.

BitCoins findes ikke som fysiske mønter eller sedler, og når man betaler med BitCoins foregår det via en smartphone-app eller på nettet. Lidt ligesom når man bruger sin netbank. Blot går betalinger med de virtuelle mønter ikke igennem en bank, men overføres mellem de handlende.

Nok lyder det indviklet, men det er både let og billigt, fortæller en aalborgensisk forretningsdrivende, som for godt en uge siden begyndte at tage imod betaling i BitCoins.

- Hvis jeg modtager betaling via PayPal eller Visakort er der gebyrer på. Men det koster ikke noget at modtage BitCoins, siger Anders B. Nielsen, som driver iMania.dk, hvor han blandt andet reparerer iPhone og iPad.

Ifølge lektor i international markedsføring og nye medier ved Aalborg Universitet, Reimer Ivang, kan BitCoins være en usikker investering, da det er anonymt og netop ikke styret af banker, myndigheder eller nationalstater.

Men han mener samtidig, at det er et betalingsmiddel, der vil kunne vinde frem, måske også i det nordjyske.

- Hvis man ser på andre storbyer, så kan man købe frisørbesøg eller gå på bar eller café og betale med det her. Så man kan sagtens forestille sig, at det her er noget, der kommer til at bryde ud og blive større, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland