Betjent fik bøde for embedsmisbrug

Foto: Thomas Gaardsmand

En 41-årig politibetjent er dømt for at have misbrugt sin stilling. Han har forsøgt at hjælpe en bekendt af med en fartbøde og det skal han nu betale 2.500 kroner i bøde for.

En 41-årig politibetjent og hundefører måtte onsdag på anklagebænken endnu en gang efter anklager om misbrug af sit embede.

Den 14. marts blev han af Byretten i Aalborg idømt to ugers fængsel for at have forsøgt at få sine kolleger til at hjælpe en af hans bekendte, nemlig en 20-årig mand, af med en fartbøde. Han ankede sagen, og derfor skulle Landsretten bestemme om straffen skulle ændres.

Og Landsretten var ikke enig i Byrettens beslutning. De ændrede dommen, men frifandt ham ikke trods anken. Dommen endte midt imellem. Og derfor skal betjenten betale 10 dagbøder á 250 kroner hver.

Betjenten blev dømt for at have sendt en sms til sine to kolleger og bedt dem om at hjælpe en 20-årig, hvis far ejer en butik, betjenten tit handler i, af med en fartbøde. Derudover skulle han også over telefonen have bedt en af sine kolleger om at slette sagen.

Efter retssagen er det op til Rigspolitiet at afgøre, hvorvidt betjenten kan forblive ansat.

Flere nyheder fra TV2 Nord