Betjente genopliver ældre mand med hjertestop

Fredag formiddag kørte en ældre mand galt i Biersted. Han havde fået et hjertestop, men blev genoplivet af to politibetjente, der var hurtigt fremme på stedet.

Fredag morgen klokken 8.39 fik Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bil var kørt ind i et hus på Borgergade i Biersted. Det var en 74-årig mand fra lokalområdet, der var kørt galt, da han havde fået et ildebefindende.

- Han ramte et hus, men det var ikke i så høj fart, så der skete ikke de store skader, fortæller vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

Det skulle vise sig, at det ikke bare var et ildebefindende, men faktisk et hjertestop, der fik den ældre mand til at køre galt, men til alt held var der er politipatrulje meget tæt på. Det tog bare patruljen tre minutter at komme frem til ulykkesstedet, hvor de var før ambulancen nåede frem. Betjentene påbegyndte hjerte-lungeredning på den 74-årige, som de fik genoplivet.

- Da ambulancen nåede frem, overtog de behandlingen, og ambulancefolkenen sagede, at betjentenes genoplivning er årsagen til, at manden højst sandsynligt overlever, siger Per Jørgensen.

Den 74-årige blev efterfølgende kørt på sygehuset til yderligere undersøgelser.


Seneste nyt

fra Nordjylland