Biersteds købmand genåbner ikke

Efter en brand nytårsaften har Spar-købmanden i Biersted været lukket. Og købmanden vil ikke genåbne den.

Biersteds borgere har det sidste halve år måttet låne smør og mælk af hinanden, hvis de ikke lige havde mulighed for at køre til en af nabobyerne for at handle.

Byens Spar-købmand har nemlig været lukket siden en brand nytårsaften, og det fortsætter den med at være et stykke tid endnu. Købmand Allan Stær har besluttet ikke at genåbne. Forsikringen dækker ellers alle skader, men efter en hård oplevelse med branden, vil købmanden gerne skifte spor.

- Jeg har nok nået en alder, hvor jeg synes, jeg skulle prøve noget andet. NU har jeg haft forretningen i 10,5 snart 11 år, så nu skal der ske noget nyt, siger den 54-årige købmand.

Byens borgere har længe kæmpet for at få genåbnet forretningen, som nu kommer til salg. Og et medlem af byens købmandsgruppe, som har været aktive i kampen for at bevare butikken fortæller, at de nu vil knokle videre. Og der er optimisme i byen.

- Jeg tror, folk vil bakke op, nu hvor de har oplevet, hvordan det er ikke at have en købmand. Jeg tror, de vil lægge flere penge hos den lokale købmand. Så nu skal vi bare arbejde for at få fat i en. Vi har nogle kontakter ude, siger Charlotte Koch, som er medlem af købmandsgruppen en af købmandens nærmeste naboer.


Seneste nyt

fra Nordjylland