Se videoerne: Biler sad fast på stranden og gader blev oversvømmet

Blokhus blev ramt af voldsomt uvejr og det skabte kaos på stranden og i byen

Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Sådan lyder det fra Gitte Skaarup, der søndag var i Blokhus sammen med sin datter Ester på 11 år, da et voldsomt uvejr pludselig ramte området.

Der regnede voldsomt, og det lynede og tordnede.

- Vi har sommerhus i Saltum og var taget til Torvet i Blokhus for at få en is. Vi sad under en parasol, da det begyndte at regne. Det regnede voldsomt, og der kom hagl, jamen, det var vildt, og strømmen røg. Hele torvet blev omdannet til en stor sø, og vandet gik os til anklerne. Alle de forretningsdrivende fik travlt med at skovle vand væk, fortæller Gitte Skaarup.

Hun og datteren søgte i lighed med alle andre på Torvet ly for uvejret, og efter omkring 20 minutter klarede det op igen. Så kørte Gitte og Ester Skaarup ned på stranden.

Det blev en stille tur, for der var efter hvad Gitte Skaarup bedømmer omkring 20 cm vand på vejene, så alle kørte forsigtigt.

Der stod vand flere centimeter op i gaden i Blokhus. Filmet af Ester Skaarup

 

Flere biler sad fast på stranden i Blokhus - og særligt denne mobilehome havde svært ved at komme fri af sandet. Filmet af Ester Skaarup

 

Efter cirka to timer og mange hjælpere lykkedes det at komme fri. Filmet af Ester Skaarup

På stranden var der en del biler, der sad fast på grund af den megen nedbør.

- Alle hjalp heldigvis hinanden med at komme fri, fortæller Gitte Skaarup.

Datteren Ester var hurtigt til at hive mobilen frem og filmede en del af de - om man så må sige ekstra ferie-oplevelser hun og moren har fået med sig. Familien Skaarup kommer nemlig fra Herning, men har igennem mange år holdt ferie i sommerhuset i Saltum.

- Ja, det var noget ud over det sædvanlige, vi oplever heroppe, siger Gitte Skaarup.


Seneste nyt

fra Nordjylland