Biler skal væk fra strandene

Først var det hundene, der blev forbudt på strande med blåt flag. Nu kan bilerne snart være fortid på strandene.

Den internationale jury, som står bag de blå flag, vil ikke længere have biler på strandene. Derfor kan det fra næste år være slut med at køre ned på stranden.

- Jeg synes, det er hul i hovedet for at sige det rent ud. Det betyder, at vi aldrig kommer herned mere, for min kone kan ikke gå uden rollator. Vi kan ikke komme ned på stranden, hvis vi ikke kan få lov at køre herned med bilen, siger Svend Marcussen, som tilbragte søndagen på stranden i Blokhus sammen med konen.

Står det til Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade, skal det også i fremtiden være muligt at køre ned på stranden. Han har ikke meget tilovers for et forbud.

- Det virker total latterligt i forhold til virkeligheden. For det første er det en kæmpe attraktion, at man kan køre på strandene, og for det andet, så foregår det altid under ordnede forhold, så på den måde er det at skyde gråspurve med kanoner, siger Mogens Gade (Venstre).

Mange af strandgæsterne har søndag taget bilen til Blokhus. Nogle af dem kan godt se fordelen i at gøre stranden til bilfrit område.

- Hvis man skal gå langt med sin madkurv, er det selvfølgelig træls. Men hvis man kan finde nogle parkeringsmuligheder i forbindelse med stranden, så synes jeg, at det er en rigtig god idé, fordi så bliver der mere ro på stranden, siger Marlene Englund, som både havde bil og hund med på stranden.

Mogens Gade ser det ikke som en mulighed at parkere bilen og gå til stranden.

- Så ved jeg ikke, hvor gæsterne skal være. Hele stranden er fyldt med biler i dag. Hele byen er fyldt med biler, så skal vi helt ind til Aalborg, og så må folk gå fra Aalborg til Blokhus. Det virker jo absurd, siger Mogens Gade.

Forbuddet mod biler på stranden skulle allerede være trådt i kraft i år, men seks borgmestre - heriblandt Mogens Gade - gik sammen om at få dispensation for reglerne.

Den dispensation gælder kun for i år, så med mindre Friluftsrådet, som administrerer de blå flag i Danmark, kommer på andre tanker, ser bilerne ud til at være fortid på strande med blåt flag.

Men i Jammerbugt Kommune er borgmesteren allerede klar over, hvad der kommer til at ske med bilerne på strandene, hvis der bliver indført et forbud mod dem.

- Så bliver de holdende, for så undværer vi de blå flag, og så hejser vi Jammerbugt-flaget i stedet for, fastslår Mogens Gade.


Seneste nyt

fra Nordjylland