Bilgadget forhindrer fartbøder og uheld på skoleveje

En bilgadget, der normalt advarer bilister om fartkontroller, skal nu også gøre føreren opmærksom på, at han kører ind på en skolevej.

Bilgadgeten Saphe skal advare billisterne om, at de kører ind på en skolevej, så de kan nå at sætte farten ned. Aalborg Kommune har indledt et samarbejde med producenterne bag gadgeten, så den får informationer om alle skoleveje i kommunen. 

Høje biplyde fra Saphe vil så advare bilisterne, når de er på vej ind på en skolevej. 

- Vi ved, at de mange brugere af Saphe reagerer ved at sætte farten ned, når de hører alarmen, og det kommer nu Aalborgs skolebørn til gode, når de bilister, der har lidt for meget fart på i skolezoner, får en advarsel, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Ofte er tiltag, der skal gøre skoleveje mere sikre, også meget dyre at gennemføre, men det her har været enormt kosteffektivt.

Saphe er egentlig lavet til at advare bilisterne om, at de er ved at køre i en fartkontrol, så de kan nå at sætte farten ned for at undgå en bøde. 

- Tanken bag Saphe har ikke kun været at spare fartsyndere for nogle tusinde kroner, men også for at skabe større sikkerhed på vejene. Det er en vigtig pointe og motivationen bag vores samarbejde med Aalborg Kommune, siger direktør i virksomheden Saphe, Freddy Sørensen.

Indtil videre er gadgeten installeret i cirka 150.000 biler i Danmark. Saphe får sin viden om fartkontroller fra fartkontrol.nu, hvor brugere deler fartkontrollernes position med hinanden. 

Saphe informerer også om, hvis der er sket et uheld på vejen, hvor der kan være risiko for bilkø. 


Seneste nyt

fra Nordjylland